Ingezonden persbericht


Persbericht

GN Netcom LANCEERT de Jabra BT530 USB

De Jabra BT530 USB headset is de eerste MultiPoint(TM)
Breda, 24 november 2008 - GN Netcom, wereldmarktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van de Jabra BT530 USB. De Jabra BT530 USB is de eerste MultiPoint(TM) headset die voorzien is van de innovatieve Noise Blackout(TM) technologie. Deeze exclusief door GN Netcom ontwikkelde technologie elimineert direct storende achtergrondgeluiden en versterkt het stemgeluid van de spreker. Dit resulteert in glasheldere geluidskwaliteit. Dankzij de combinatie van deze baanbrekende technologie met de MultiPoint functionaliteit, waardoor de headset tegelijkertijd met zowel de PC als mobiele telefoon gebruikt kan worden, heeft GN Netcom een sterk bedrijfstool ontwikkeld waarmee de zakelijke gebruiker altijd en overal handsfree kan communiceren met één kostefficiënte headset.

Noise Blackout

Noise Blackout is speciaal ontwikkeld door GN Netcom. Deze technologie maakt gebruik van twee microfoons om achtergrondgeluid optimaal en direct te kunnen filteren. In combinatie met de DSP-technologie en Audio Shock Protection voor het monitoren van inkomend geluid, wordt het geluid op een innovatieve wijze gebalanceerd, waardoor de spreker en gesprekspartner genieten van optimale communicatie zonder bijgeluiden.

MultiPoint

Dankzij de MultiPoint functionaliteit kan de Jabra BT530 USB tegelijkertijd op twee Bluetooth apparaten worden aangesloten, wat de gebruiker de flexibiliteit en vrijheid biedt om één headset te gebruiken voor zowel de PC-toepassingen als de mobiele telefoon. De Jabra BT530 USB is gemakkelijk te verbinden met een mobiele telefoon.

En dankzij de bijgesloten A330 Bluetooth Adapter in combinatie Jabra PC Suite software is de headset tevens Plug & Play compatibel met een groot aantal op PC gebaseerde softphones, zoals Microsoft(TM) Communicator 2007, Cisco Communicator en Skype. Jabra PC Suite genereert een naadloze samenwerking tussen de headset en de PC-toepassing.

Dagelijks gebruik

De Jabra BT530 heeft een fysieke aan-uit knop, waardoor je in een oogopslag ziet of de headset aan of uit is. Daarnaast is deze ook uitgerust met de functie 'Auto-pairing', zodat elke gebruiker intuïtief en snel kan pairen met de mobiele telefoon. De headset is een kleine, lichte en comfortabele keuze. Voor het langdurig gebruik van deze headset heeft men naast het geluid ook op draagcomfort gefocussed. Deze lichtgewicht headset wordt met een aantal eargels en optionele oorhaakjes geleverd, zodat de gebruiker deze naar eigen voorkeur optimaal kan aanpassen.

'De traditionele kantoren veranderen snel en zijn niet langer het centrum van elke werkomgeving. Bij de meeste bedrijven zit het personeel tegenwoordig verspreid over thuiswerkplekken, flexibele kantoorwerkplekken en vervoersmiddelen. Bij 86 procent van de bedrijven werkt een deel van het personeel minimaal een dag vanuit huis.' zegt Michiel Struycken, country manager Benelux. 'De bereikbaarheid en heldere, gemakkelijke communicatiemiddelen zijn dan ook van groot belang. Met de BT530 USB heeft de zakelijke gebruiker genoeg aan één headset voor gelijktijdig gebruik met zijn mobiele telefoon voor onderweg en met zijn laptop vanuit huis of kantoor.'

De Jabra BT530 USB is per direct verkrijgbaar bij diverse verkooppunten voor de adviesverkoopprijs van ¤99.

Belangrijkste kenmerken van de Jabra BT530 USB


* Voorzien van de innovatieve Noise Blackout(TM) technologie: twee samenwerkende microfoons voor glashelder geluid


* Plug & Play A330 USB Bluetooth adapter voor verbinding met de PC en de nieuwe software Jabra PC Suite, voor optimaal gebruik van alle functionaliteiten van de PC-toepassingen.


* Tot 10 meter draadloos bereik


* Weegt slechts 10 gram


* Voorzien van de functie 'Auto-Pairing' voor eenvoudige pairing


* Bluetooth Specification versie 2.0 EDR (Enhanced Data Rate) & eSCO


* A2DP voor het streamen van muziek


* 250 uur stand-by tijd


* 6 Eargels in 3 verschillende maten en 2 oorhaken voor persoonlijk comfort


* Dankzij de technologie MultiPoint tegelijkertijd te pairen met twee verschillende Bluetooth apparaten


* Acoustic Shock Protection: beschermt tegen plotselingen geluidspieken


* Voorzien van DSP-technologie (Digital Signal Processing) voor glashelder geluid


* Tot maximaal 5,5 uur gesprekstijd

Jabra A330 USB Bluetooth adapter

De Jabra A330 USB Bluetooth adapter ondersteunt Windows 2000/ Windows XP/ Windows Vista en werkt Plug & Play met toonaangevende softphones zoals Skype, Cisco Communicator en Microsoft Office Communicator 2007. De A330 adapter is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat de gebruiker optimaal gebruik kan maken van de functionaliteiten van zijn PC-toepassingen.

Over GN Netcom

GN Netcom is met het merk Jabra wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen. Met ongeveer 1200 medewerkers en verkoopkantoren over de hele wereld ontwikkelt en produceert GN Netcom een uitgebreid aanbod aan draadloze en draadgebonden headsets, die op de markt gebracht worden voor zowel mobiele consumenten als zakelijke professionals op kantoor en in Call Centers. GN Netcom's activiteiten omvatten ook original equipment manufacturing (OEM). GN Netcom is onderdeel van GN Store Nord, dat sinds 1869 mensen helpt met communiceren. GN Store Nord is genoteerd aan de Copenhagen Stock Exchange.

Ingezonden persbericht