Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert e-mailencryptieoplossingen voor de gateway

Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 zorgt voor privacy en compliance, Identity-Based Encryption (IBE) voorkomt uitdagingen met bestaande PKI-technologie

Vianen, 24 november 2008 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704), leverancier van beveiligingsoplossingen, breidt zijn productlijn van e-mailencryptieoplossingen uit met Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 (TMEEG). Met deze nieuwste aanvulling kunnen (middel)grote bedrijven hun e-mailcommunicatie versleutelen op de internetgateway.

Conventionele e-mailencryptietechnologieën zijn vaak complex, gebruiksonvriendelijk en tijdrovend. Deze technologieën vereisen registratie en regelmatige verspreiding van certificaten voorafgaand aan de uitwisseling van versleutelde e-mails. Trend Micro Email Encryption Gateway gebruikt Identity-Based

Encryption (IBE) en in-the-cloud beheer van encryptiesleutels. Op deze manier voorkomt de oplossing uitdagingen met de huidige Public Key Infrastructure-technologie (PKI), zoals registratie vooraf, sleutelbeheer en administratie.

Webmail is van nature kwetsbaar. Op de route van verzender naar ontvanger wordt een e-mail op veel punten blootgesteld aan beveiligingsrisico's. Een aangetaste bedrijfsreputatie en verlies van intellectueel eigendom zijn enkele problemen die bedrijven ondervinden wanneer hun e-mailcommunicatie niet goed werkt. Daarnaast hebben bedrijven behoefte aan e-mailencryptie om te voldoen aan compliancy-regelgeving vanuit de overheid en branche.

"E-mail is een van de belangrijkste communicatievormen. Beveiligde e-mail is noodzakelijk voor compliance en voor het behoud van privacy en data-integriteit. Schadelijke e-mails kunnen voor bedrijven rampzalige gevolgen hebben", zegt Charles Kolodgy, Research Director for Security Products bij IDC. "Om uitstekend functionerende e-mailbeveiliging praktisch te laten zijn, moet het beheer eenvoudig zijn en de gebruiksmanier niet veranderen. Dat heeft Trend Micro gerealiseerd met Identity-Based Encryption op de gateway. Hiermee breidt Trend Micro zijn aanwezigheid in de markt verder uit."

TMEEG integreert met de gatewaybeveiligingsoplossingen van Trend Micro, zoals Trend Micro InterScan Messaging Security Suite 7.0 en InterScan Messaging Security Virtual Appliance 7.0. Hierdoor biedt de oplossing uitgebreide contentbeveiliging en -encryptie. Daarnaast werkt TMEEG naadloos samen met e-mailbeveiligingsoplossingen voor de internetgateway van andere leveranciers. Dit doet de oplossing door de gateway te voorzien van uitgebreide e-mailencryptie- en - decryptiediensten.

Trend Micro heeft in januari 2008 Identum overgenomen. Daardoor kan het bedrijf nu oplossingen uit zijn e-mailencryptiedienstenportfolio aanbieden op verschillende locaties. Zo is er Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 voor e-mailencryptie op de gateway, en Trend Micro Email Encryption Client 5.0 voor e-mailencryptie van de ene naar de andere desktop. Trend Micro biedt zelfs gehoste e-mailencryptiedienst Email Encryption for InterScan Hosted Messaging Security.

"E-mail is tegenwoordig voor veel organisaties bedrijfskritisch. Beveiligde e-mail houdt de communicatie bij bedrijven gaande. Organisaties hebben behoefte aan e-mailcommunicatie die voldoet aan de relevante regelgeving en die minimale overhead heeft", zegt Punit Minocha, vicepresident van de Data Protection Emerging Business Unit van Trend Micro. "We zijn verheugd dat we een complete en uitermate gebruiksvriendelijke e-mailbeveiligingsoplossing kunnen aanbieden - voor de desktop en gateway, en als gehoste oplossing. Door de uitbreiding van ons aanbod met e-mailencryptie op de gateway profiteren onze klanten van grotere flexibiliteit en meer mogelijkheden om te voldoen aan compliancy-eisen."

Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 werkt perfect op VMWare ESX 3.x- en ESXi 3.x-omgevingen. Bedrijven kunnen versleutelde e-mails deëncrypteren met de Trend Micro Email Encryption Client 5.0 of een optionele browsergebaseerde reader. Zo kunnen ze eenvoudig versleutelde e-mails lezen zonder software te installeren.

Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 1 december 2008.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.

Ingezonden persbericht