Ingezonden persbericht


Truffle 100: Software AG in top vier van grootste Europese softwarebedrijven

Amsterdam, 24 november 2008 - Software AG behoort tot de grootste vier softwarebedrijven van Europa volgens de "Truffle 100 Europe" (www.truffle100.com). De Truffle-100 is een ranglijst van de honderd grootste Europese softwarebedrijven. De lijst van 2008 is onlangs bekend gemaakt op een bijkomst bij de Europese Commissie in Brussel. Software AG is ten opzichte van de lijst van vorig jaar één plaats gestegen en hoeft binnen Europa alleen SAP, SAGE en Dassault Systems nog voor zich te laten als het gaat om de totale wereldwijde softwareomzet.

"Afgelopen jaar hebben we geconstateerd dat de Europese softwaremarkt is geslaagd in het terugdraaien van de braindrain van de jaren negentig. Dit jaar ben ik dan ook erg verheugd over het feit dat het aantal hoog gekwalificeerd medewerkers in dienst bij Europese softwarebedrijven met 13,7 procent is gestegen. In totaal biedt de Europese software-industrie nu werk aan 194.000 mensen", zegt Bernard-Louis Roques, General Partner IT van Truffle Capital, de investeringsmaatschappij die jaarlijks het overzicht opstelt. "Deze groei van het aantal medewerkers en een omzetstijging van 10,3 procent versterken het dynamische karakter van de softwaremarkt in Europa, ondanks de economische crisis waar we momenteel mee te maken hebben. 2007 was het beste jaar ooit voor fusies en overnames in de softwarebranche. Europese organisaties - zoals Software AG - hebben hun ambities en dynamische karakter getoond door net zo agressief te werk te gaan als hun Amerikaanse equivalenten. Software blijft een sterke aanjager voor het creëren van hooggekwalificeerde banen. Daarnaast blijven de R&D-investeringen stijgen. Dit zijn tekenen dat deze markt zeer belangrijk is voor economische groei."

Software AG heeft in juni 2007 het Amerikaanse webMethods overgenomen voor een bedrag van 546 miljoen dollar. Dit was een van de grootste softwaredeals in de geschiedenis van de Europese IT-branche. Hiermee is Software AG een internationaal leider op het gebied van software voor businessinfrastructuur geworden. De organisatie is nu de grootste onafhankelijke leverancier ter wereld als het gaat om business process management (BPM) en service oriented architecture (SOA).

"Het is voor onze toekomstige welvaart van cruciaal belang dat de softwarebranche op Europees en op nationaal niveau als strategisch wordt gezien", zegt Karl-Heinz Streibich, Chief Executive Officer van Software AG. "Wij geloven dat de Europese softwaremarkt behoefte heeft aan grote en onafhankelijke leveranciers om innovatie in heel Europa aan te sporen."

De bedrijven in de Truffle 100 Europa hebben vorig jaar gezamenlijk 3,7 miljard euro, ofwel vijftien procent van de totale omzet, geïnvesteerd in R&D. De Europese softwareleveranciers zijn met een personeelsbestand van 194.000 medewerkers een belangrijke kracht geworden in het creëren van nieuwe banen voor softwareontwikkelaars, programmeurs en ander hooggekwalificeerd personeel.

Voor het derde jaar op rij is de Truffle 100 vastgesteld met ondersteuning van onderzoeksbureaus CXP en IDC. De ranglijst maakt nieuwe trends zichtbaar en demonstreert de vitaliteit van de branche en de contributie van de Europese software-industrie aan de Europese agenda van Lissabon. De Truffle 100 Europa is een initiatief van Truffle Capital, een Europese private equity organisatie, en Syntec informatique. De ranglijst wordt uitgegeven in samenwerking met een aantal nationale IT-organisaties in Europa: Agoria (België), Aitech-Assinform (Italië), BITKOM (Duitsland) en Intellect (UK). De Truffle 100 bestaat uit bedrijven die zowel het hoofdkantoor als de R&D hebben gevestigd in Europa. Het gaat hierbij om de 25 leden van de Europese Unie plus Zwitserland en Noorwegen.

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2007 boekte Software AG een omzet van 621 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
Eefje.bouwmans@softwareag.com Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
aleksandra@eigen-zinnig.nl Telefoon 06 24 24 56 79