Ingezonden persbericht


24 november a.s.
Wooncompagnie hangt bloemenborden op in Bloemenbuurt

Maandag 24 november is een bijzondere dag voor de Bloemenbuurt in Purmerend. Op die dag krijgt de buurt namelijk haar 38 borden met bloemen terug, die bij oplevering van de wijk in de jaren vijftig bij elk straatnaambord werden geplaatst. Deze borden zijn in de loop der tijd verdwenen of in verval geraakt en zijn nu - op voordracht van wijkbewoner Simon Rem - in ere hersteld. Toen woningcorporatie Wooncompagnie in 2007 namelijk de eerste Woonwens uitschreef, wenste hij dat de historische en beeldbepalende borden zouden terugkeren in zijn wijk. Een jaar later is die wens werkelijkheid geworden.

Woonconsulente Marja Gerbers van de vestiging Purmerend van Wooncompagnie benadrukt dat de Woonwens nooit gerealiseerd had kunnen worden zonder de tomeloze inzet van talloze vrijwilligers. "Zij hebben een heel jaar lang met groot enthousiasme aan de houten borden gewerkt. Ze zijn zo enthousiast dat ze nu graag verder willen met de Bomenbuurt."

Kunstenaar Jan Prinsen
Ook de Purmerendse kunstenaar Jan Prinsen speelde een grote rol bij het succesvol vervullen van de Woonwens. Hij heeft het project van begin tot eind met zoveel enthousiasme begeleid dat mede daardoor de borden er prachtig uitzien. Verder verdient Vereniging Vervoer Ouderen (VVO) een woord van dank. VVO heeft de vrijwilligers elke maandag en woensdag opgehaald bij de schildersgroep op de Prinses Marijkeschool en ze vervolgens naar het atelier gebracht op het industrieterrein Baanstede in Purmerend Noord.

Wijkbewoner Simon Rem
Simon Rem, de wijkbewoner die ervoor gezorgd heeft dat bloemborden weer terug zijn in de Bloemenbuurt, maakt de vervulling van zijn wens helaas niet meer mee. Hij is in 2008 overleden. Zijn vrouw Gré, die aanwezig is op 24 november, vertelt dat haar man nog wel heeft meegeholpen met het schilderen van de borden. "Elke woensdag ging hij enthousiast naar het atelier. Ook was hij er gelukkig bij toen het eerste bord in augustus is opgehangen in de Chrysantenstraat. Ik ben blij dat hij dat nog heeft mogen meemaken."

Anemonenstraat
Wooncompagnie is de hele dag druk bezig in de Bloemenbuurt om de borden op te hangen. Om 11.00 uur verzamelen alle vrijwilligers zich bij de Anemonenstraat, waar dan één van de borden wordt opgehangen. Wooncompagnie heeft deze locatie gekozen als eerbetoon aan Simon Rem, die hier woonde. Na de officiële handeling trakteert Wooncompagnie de vrijwilligers op een lunch op de vestiging in Purmerend. Ook ligt daar een attentie voor ze klaar.

Woonwens
Wooncompagnie investeert continu in de woningvoorraad én de leefomgeving. De zorg voor een goede leefomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: gemeente, politie, welzijnsinstellingen én vooral bewoners. Het zijn de mensen zelf die rekening kunnen houden met elkaar, geluidsoverlast kunnen beperken en samen de buurt netjes kunnen houden. Wooncompagnie wil daarom de samenwerking met de huurders verder versterken en vooral van hen horen wat er schort aan de leefbaarheid in de buurt. Het uitschrijven en vervullen van Woonwensen past in dat voornemen. In december van dit jaar zullen huurders weer worden gevraagd nieuwe woonwensen in te dienen.


---

De pers is van harte welkom op 24 november om 11.00 uur op de Anemonenstraat, hoek Rozenstraat waar onder het toeziend oog van alle vrijwilligers een bloemenbord wordt opgehangen.

---- --