Gemeente Rotterdam

20 november 2008

Wethouder Kriens van Rotterdam benoemt ambassadeurs aanpak huiselijk geweld

Wethouder Jantine Kriens benoemt op maandag 24 november enkele bekende Rotterdammers als ambassadeurs voor de aanpak van huiselijk geweld. Aanwezig zijn: Jet Sol, presentatrice; Sander de Kramer, hoofdredacteur van de Straatkrant; Machteld Cairo, raadslid voor GroenLinks in de deelgemeente Noord en Andrea Moreira Santos, burgemeester van B&W Next. De benoeming vindt plaats tijdens opening van de expositie 'Huiselijk geweld, foto's van Karin Oppelland' in de hal van het stadhuis.

Op maandag 24 november om 13:00 uur opent Jantine Kriens, wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang de expositie "Huiselijk geweld, foto's van Karin Oppelland". De expositie in de hal van het stadhuis toont (abstracte) foto's van fotografe Karin Oppelland rondom het thema huiselijk geweld. De opening van de expositie is de start van de Week zonder Geweld, die van 24 tot 28 november plaatsvindt.

Programma

· 13.00 uur Ontvangst en welkomstwoord door Francien Sandijck, directeur ArosA.

· 13.15 uur Toespraak Jantine Kriens en interview met:


- Gerard van der Zalm, programmamanager huiselijk geweld bij de GGD Rotterdam-Rijnmond


- Karin Oppelland


- en de aanwezige ambassadeurs

· 13.30 uur Overhandiging eerste exemplaar catalogus, opening expositie

· 13.35 uur Bezichtigen expositie.

U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn op maandag 24 november om 13.00 uur in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel.

Het volledige programma voor de Week zonder Geweld en meer informatie over de activiteiten kunt u vinden op de website www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl.

noot voor de redactie/