Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T 21 november 2008
voor de fotoredactie

COMBINATIE VAN BEROEPSVISSERS

PALINGVISSERS DEMONSTREREN TEGEN PLANNEN VERVURG
Eerste demonstratie in 100 jaar

Enige dagen gelden heeft minister Verburg van LNV een plan bekend gemaakt om de palingstand in Nederland te verbeteren. Met ingang van volgend jaar wil zij steeds in september en oktober de paling visserij verbieden. Dat betekent dat beroepsvissers daardoor tot vrijwel de helft van hun inkomen kwijtraken. Het stilleggen van de palingvisserij betekent zonder meer de doodsteek voor veel vissers. Ook de palingvissers vinden dat de palingstand verbeterd moet worden. De zijn echter absoluut tegen de maatregel die de minister nu wil nemen. Niet alleen omdat het stilleggen van de palingvisserij zonder meer de doodsteek voor veel vissers betekent. Zo gaat een oer-Hollandse traditie roemloos ten onder. Maar ook is aantoonbaar is dat het herstel van de palingstand met de maatregelen van de minister geen steek verder komt.

Om uiting te geven aan hun grote onvrede zullen op maandag a.s. (24 november) van 13:15 tot 13:45 uur vele tientallen palingvissers gaan demonstreren voor het gebouw van de Tweede Kamer. Dit is de eerste keer in 100 jaar dat de palingvissers gaan demonstreren. Zij zullen dat, doen gekleed in oliejassen en zuidwesters. Zij willen de Kamerleden duidelijk maken dat er veel betere oplossingen zijn voor het herstel van de paling dan die de minister nu voorstelt.

Als extra zullen tijdens de demonstratie aan publiek, pers en kamerleden toastjes met verse paling worden uitgedeeld.

Al met al een uniek fotomoment!!

---

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Han Walder, beleidsmedewerker Communicatie en Educatie bij de CvB tel : 070 - 3369682 ; mobiel : 06 - 43094369
e-mail : jwalder@pvis.nl

---- --