Ingezonden persbericht


SP wil proef met gedoogde wietkweek (ook) in Tilburg

Afgelopen vrijdag is op de wiettop in Almere besloten dat Eindhoven gaat meedoen aan een proef met productie van wiet, om de achterdeur van de coffeeshops onder controle te krijgen en criminele kweek te bestrijden. De Tilburgse SP-raadsfractie wil vandaag van burgemeester Vreeman weten of alleen Eindhoven zo'n proef gaat doen, of dat Tilburg ook gaat deelnemen.

Begin 2007 en nogmaals in februari van dit jaar riep -op voorstel van de SP- een raadsmeerderheid van SP, VVD, PvdA, GL, AB, D66 het college op om een project op te starten voor gemeentelijke wietkweek en om in Den Haag te lobbyen voor gereguleerde wietteelt.

De SP-fractie is erg blij dat met de Almeerse wiettop en de wietkweek-proef in elk geval twee van de drie onderdelen van het SP-voorstel van vorig jaar zijn uitgevoerd (gezamenlijk overleg met andere burgemeesters en een gezamenlijke lobby richting Den Haag). "We willen echter graag weten of alleen Eindhoven in beeld is voor een proef met een gedoogde wietkwekerij," aldus fractievoorzitter Veerle Slegers. "Gezien de herhaalde oproep van de Tilburgse raad ligt het voor de hand dat Tilburg zich opwerpt als kartrekker, desnoods samen met Eindhoven."

Volgens de SP is het nu tijd om door te zetten in de richting van een echte oplossing. Slegers: "We moeten aan het kabinet en aan minister (en inwoner van Tilburg) Hirsch Ballin van Justititie voor eens en altijd duidelijk te maken dat verbieden of de huidige onhoudbare situatie laten voortbestaan geen optie meer is."

SP Tilburg, 24 november 2008

Meer info:

Veerle Slegers 06 5117 39 32

---- --