Ingezonden persbericht


Persbericht
24 november 2008

Tetra Pak brengt vernieuwende verpakking wereldwijd op de markt Consumentenfavoriet Tetra GeminaTM Aseptic gaat over tot mondiale productie

Tetra Pak, wereldmarktleider op het gebied van de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen, kondigt de mondiale beschikbaarheid van Tetra GeminaTM Aseptic aan. Dit is de eerste op de rol aangeleverde gable-top vormgegeven verpakking ter wereld met volledige aseptische eigenschappen voor zowel sappen als zuivelproducten. In de landen waar de verpakking al eerder verkrijgbaar was, is het een grote hit onder producenten en consumenten, vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het onderscheidende uiterlijk.

Gezinsuitbreiding leidt tot meer succes
Binnen de Tetra GeminaTM Aseptic (TGA) familie
zullen naast de 1 literverpakking twee nieuwe
formaten beschikbaar zijn: de Tetra GeminaTM
Aseptic 500 ml Square en de Tetra GeminaTM
Aseptic 750 ml Square. Hierdoor kunnen
producenten meer verkoopkanalen aanboren,
zoals tankstations, convenience winkels en
cateraars. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om
producten op locaties aan te bieden die perfect
inspelen op de on-the-go consumptiemomenten
die de afgelopen jaren een enorme toevlucht
hebben genomen. Ook kleinere huishoudens
hebben veelal behoefte aan een kleiner
verpakkingsformaat.

Onderzoek wijst uit: gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk Onafhankelijk onderzoek in acht verschillende landen onder 1.500 consumenten toont de kracht van de Tetra GeminaTM Aseptic verpakking aan door de aantrekkelijke vormgeving, functionaliteit en productdifferentiatie: de verpakking valt in het schap bijzonder op. Ook wordt het erg gewaardeerd dat het uitschenken en doseren dankzij de vorm heel makkelijk gaat.

Quickchange: inspelen op de markt
Tetra Pak produceerde al meer dan 400 miljoen Tetra GeminaTM Aseptic verpakkingen in Spanje, Frankrijk, Rusland, Portugal en Kazachstan. Maar liefst 80% van de klanten kiest voor de vernieuwende QuickChangeTM optie.QuickChangeTM maakt het mogelijk snel te kunnen wijzigen in verscheidene Tetra GeminaTM Aseptic verpakkingsformaten zodat snel ingesprongen kan worden op marktvoorkeuren, seizoenscycli of nieuwe promotionele kansen.

Over Tetra Pak
Tetra Pak is wereldmarktleider op het gebied van de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. In nauwe samenwerking met klanten en leveranciers leveren zij producten die veilig en innovatief zijn en het milieu zo min mogelijk belasten. Daarmee komen zij iedere dag tegemoet aan de behoeften van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Met meer dan 20.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 150 landen, geloven zij sterk in verantwoord industrieel leiderschap en een duurzame werkwijze. Het motto, "PROTECTS WHAT'S GOODTM" weerspiegelt de visie om voedsel, waar dan ook, op veilige en verantwoorde wijze beschikbaar te stellen. www.tetrapak.nl