Politie Zeeland


---


W-2272-2008 Automobilist rijdt tegen paal, Middelburg
Op de Nieuwe Kleverskerkseweg is maandagmorgen rond 07.00 uur 25-jarige man uit Oost-Souburg met zijn auto tegen een paal gereden.
Vermoedelijk is de man aan komen rijden uit de richting van Middelburg. Op de rotonde met de Nieuwe Kleverskerkseweg heeft hij waarschijnlijk de afslag gemist en is hij tegen een paal gereden van een verkeersbord. Het letsel lijkt mee te vallen maar de man is voor de zekerheid ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

W-2273-2008 Overval op videotheek Moviemax opgelost
Door de politie is een 30-jarige Middelburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op videotheek Moviemax te Middelburg.
De 30-jarige Middelburger werd op zaterdag 15 november jl. in eerste instantie aangehouden voor een bedreiging. Uit verder onderzoek bleek hij ook verantwoordelijk te zijn voor de overval op de videotheek die werd gepleegd op zondag 20 oktober jl.
Die vrijdag omstreeks 20.50 uur kwam de man de videotheek binnen waar op dat moment één personeelslid aanwezig was. Dit personeelslid moest onder bedreiging van een wapen, geld afgeven waarna de overvaller de zaak uitvluchtte.
In verband met deze zaak heeft de politie afgelopen vrijdag nog een 22-jarige Middelburger aangehouden. Naar zijn aandeel in deze overval wordt nog onderzoek gedaan.

W-2274-2008 Politie houdt tasjesdief aan, Middelburg
Afgelopen vrijdag heeft de politie een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een tasjesroof die werd gepleegd op woensdag 5 november jl.
Die dag verliet een vrouw rond 17.45 uur een kantoorpand aan Park Veldzigt te Middelburg en liep richting haar auto. Ze werd toen plotseling vanachter aangevallen door een man die haar tas uit haar hand rukte en ermee vandoor ging.
In de tas zaten diverse spullen waaronder een portemonnee en een mobiele telefoon. Zowel de mobiele telefoon als de portemonnee bleken nog in het bezit te zijn van de dader. De tas en diverse bankpasjes had hij al weggegooid in een vuilnisbak. Door de politie is het slachtoffer inmiddels in kennis gesteld van de aanhouding van de 32-jarige man. Zij kan haar spullen weer terugkrijgen.
De 32-jarige man wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

O-2275-2008 Bromfietser aangereden, Goes
Maandagmorgen rond 07.30 uur is op het Stationspark een 17-jarige bromfietsr uit Yerseke aangereden door een auto.
De bestuurder van de auto, een 37-jarige Goesenaar, kwam vanaf het NS-station aangereden. Hij draaide in naar links om vervolgens achteruit in te parkeren. Terwijl hji stilstond en achteruit wilde rijden, kwam hij in botsing met de bromfietser die vanaf de Buys Ballotstraat aan kwam rijden. De bromfietser botste tegen de linker zijkant van de auto, kwam ten val en schoot met zijn benen onder de auto. Met behulp van de brandweer werd de auto gelift en kon het slachtoffer vanonder de auto worden gehaald. Zijn letsel leek mee te vallen, slechts een pijnlijke knie en wat schrammen. Hij is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

---- --