Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

B&B De Pauwenhof te Nijmegen winnaar Nederlandse Bed & Breakfast prijs 2008

Kerkwijk, 23 november 2008

Tijdens de Pronkkamergenotendag op 23 november van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer in B&B Het Paradijs te Kerkwijk, Gelderland, is voor het zesde jaar de Nederlandse Bed & Breakfast prijs uitgereikt.

De prijs werd overhandigd door mevrouw Leonie Molhoek Heijnen, projectmanager vestiging Nederland van het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) aan Jerry en Jannie Jansen van B&B De Pauwenhof in Nijmegen.

Mevrouw Lei Stoffel, die de kwaliteits onderzoeken organiseert vertelde dat de kwaliteit van de onderzochte locaties over het algemeen zeer hoog is. Dit jaar zijn niet alleen Pronkkamers onderzocht maar ook een groot aantal B&B's van Neerlands Goed, een organisatie die zich ook in het kwaliteitssegment van de B&B markt bevindt

De Pauwenhof, uniek gelegen in een oase van rust, is een stadsvilla, met gastenappartement. Alles even luxe, comfortabel en met design allure ingericht.

Vanuit het schitterende appartement wandelt u zo een mooie Engelse landschapstuin binnen, echt een paradijsje.

De familie Jansen ontvangt haar gasten met veel egards, evenzo voorzien zij in een uitstekend ontbijt met een overdaad aan heerlijkheden.

Toplocatie dus.

De andere genomineerden die een eervolle vermelding en oorkonde kregen:

Hostellerie Broekstermaar te Pieterburen, Groningen is een boerderij uit de negentiende eeuw verbouwd tot B&B.

Authentiek en toch voorzien van alle comfort en mogelijkheden, het karakter van de boerderij is fantastisch bewaard gebleven.

Zowel de kamers als het appartement verdienen de kwalificatie uitstekend evenals de plezierige ontvangst en het met veel zorg geserveerde ontbijt .

De heren van de Broekstermaar voorzien in een uitstekend gekwalificeerde B&B

De Mozaiektuin in Vlijmen Noord Brabant, een zeer originele B&B, waarin tot in de kleine details het accent van het mozaïek terug te vinden is. Zelfs in de tuin komen steeds verrassende mozaïekobjecten tevoorschijn. De ruime gastenkamers met uitzicht op de tuin zijn stijlvol ingericht, tot in de finesses is er gedacht aan comfort en privacy.

De plezierige ontvangst en het met veel zorg geserveerde ontbijt maken de Mozaïektuin tot een uitstekend gekwalificeerde B&B.

Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer onderscheidt zich in het Bed & Breakfast landschap. Ze stellen aan de aangesloten B&B's hoge kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne, maar vooral op het gebied van authenticiteit, gastvrijheid en sfeer. Het logeren wordt zo een belevenis.

Een groot aantal B&B's is in het afgelopen jaar bezocht en gecontroleerd door zg. mysterie guests.

Voor alle B&B's die zijn aangesloten bij de Stichting, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald! De bij de stichting aangesloten B&B's zijn te vinden op de website: www.pronkkamer.com en die van Neerlands Goed op www.neerlandgoed.nl

Toelichting bij de foto's

Img 6421 Familie Jansen krijgt de prijs van Leonie Molhoek

img 6423 De genomineerden v l n r Fam Jansen De Pauwenhof, Mevr Koeslag De Mozaiektuin, Leonie Molhoek NBTC, Hr... Koeslag, Jerry en Rolf van Hostellerie Broekstermaar

Wanneer u foto's wilt met een hogere resolutie, laat het dan even weten.



Ingezonden persbericht