Ingezonden persbericht


Persbericht

Tuinretail onderzoek 2008

Trends in de tuin 2009: Luieren, Loungen en Luxe in de buitenkamer

Ouderkerk aan de Amstel, 24 november 2008. De tuin ánno 2009 heeft steeds meer weg van een comfortabele woonkamer waar ontspanning en luxe elkaar treffen. Oftewel; Komende trend wordt Luieren, Loungen en Luxe in de buitenkamer. Bovendien moet het makkelijker en mag het wat meer kosten. Zo blijkt uit de resultaten van de Tesselaar tuinretail Enquête onder de top 200 tuinretailers.

Het onderzoek geeft aan dat tuin, balkon of patio een harmonieuze "living" wordt om aan onze drukke levens te ontsnappen. De trend is dan ook dat deze plek weinig onderhoud behoeft zodat men meer tijd heeft voor rust en ontspanning. Veelvuldig worden er plekken gecreëerd compleet voorzien van een chique buitenkeuken en loungebank om de zoektocht naar comfort en sereniteit kracht bij te zetten. Kleurrijke, bloeiende planten in potten of hippe hanging baskets, die weinig verzorging vereisen, vormen daarin het decor.

De Australische plantenveredelaar Anthony Tesselaar International weet deze trend te vertalen naar een viertal exotische eye-catchers. De flamboyante Begonia's Bonfire en Bellfire, en de tropische canna's Tropicanna en Tropicanna Gold. Stuk voor stuk speciaal geselecteerd om hun superieure eigenschappen, onderhoudsvriendelijkheid, felle kleuren en lange bloeiperiodes. En allen dus ideaal als trendy basis van een zomerse tuin waar men behoefte heeft aan een maximale kleurmassa met een minimum aan verzorging en onderhoud.

-Einde-