Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 november 2008

Ontruiming van pand 'Bikers4Life' aan Edisonweg

Op maandag 24 november is door de gemeente Alkmaar het gebouw ontruimd van de motorclub 'Bikers4Life' aan de Edisonweg 16. In strijd met het ter plaatse geldende bestemmingplan werd een deel van het pand door de groep gebruikt als verenigingsgebouw.

De gemeente gelastte 'Bikers4Life' op 22 januari 2008 het strijdig gebruik te staken en het pand terug te brengen als bedrijfsruimte. Nadat de afdeling Bouwen van de gemeente maandag ter plaatse constateerde dat het gebruik niet was gestaakt en het pand niet was teruggebracht als bedrijfspand, is de zaak ontruimd. In opdracht van de gemeente zijn daarop verschillende zaken uit het pand gebroken, zoals een bar en een open haard. Het meubilair is afgevoerd en door de gemeente opgeslagen.

Bikers4Life had eerder tegen het besluit van de gemeente beroep ingesteld en een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend bij de rechter. Deze zaak diende op maandag 17 november. Op donderdag 20 november wees de rechter het verzoek om voorlopige voorziening af en verklaarde het beroep ongegrond. Hierna kon de gemeente ontruimen.



Gemeente Alkmaar