College bouw ziekenhuisvoorzieningen


CO2mfort - symposium over binnenmilieu en energiebesparing

Acht organisaties bundelen hun krachten voor wie in 2009 wil werken aan een beter binnenmilieu met minder klachten én een lager energieverbruik.

25 november 2008 - Comfort, productiviteit en gezondheid van bewoners en gebruikers van instellingen en kantoren worden steeds belangrijker en de technische mogelijkheden om deze te beïnvloeden worden steeds groter. Daar wordt het beleid op dit gebied steeds vaker onderdeel van de taken van de Facility Manager. Daarnaast is energiebesparing in veel organisaties één van de doelstellingen, niet alleen om financiële redenen. Veel Facility Managers ervaren echter het gelijktijdig realiseren van een goed binnenklimaat en het verlagen van het energieverbruik als een lastige opgave. Met de nieuwste theoretische en praktische kennis over verlichting, verwarming, koeling, isolatie en ventilatie, en over de invloed die deze hebben op prestaties van medewerkers en op comfortbeleving van bewoners, is het veelal mogelijk om een binnenklimaat te realiseren waarin mensen optimaal kunnen werken en leven zonder dat dit leidt tot een hogere energierekening.

Symposium
Acht organisaties, waaronder het Bouwcollege, hebben hun specifieke kennis en ervaring op dit gebied gebundeld. Tijdens het symposium CO2mfort delen zij in lezingen en workshops hun ideeën en visies met specialisten. Daarbij komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Dit symposium is vooral bedoeld voor Facility Managers, locatiemanagers en adviseurs in de kantoorsector of de verpleging- en verzorging. Het symposium CO2mfort vindt plaats op 21 januari 2008 in CORPUS Experience in Oegstgeest en is inclusief een rondleiding door het 'menselijk lichaam' ter plekke.. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bovendien ontvangen de deelnemers een aantal gratis vouchers voor excursies in het voorjaar.