Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 24 november 2008

3FM DJ Coen Swijnenberg op de vlucht gejaagd

Eerste bewoner Glazen Huis bekend

DJ Coen Swijnenberg is vandaag om 16.45 uur tijdens zijn radioprogramma "De Coen en Sander Show" de 3FM studio uitgejaagd. De dj leverde direct sleutels, geld en telefoon in en leeft de komende 24 uur als vluchteling in Nederland. Op deze manier maakt 3FM bekend dat Coen Swijnenberg op 19 december zijn intrek neemt in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request. Op 1 december en 8 december jaagt de publieke popzender de 2e en 3e dj op de vlucht.

3FM wil op deze manier inzicht geven en aandacht vragen voor het lot van vluchtelingen, waarvoor 3FM zich met Serious Request dit jaar inzet.

Coen is 80 kilometer van de studio gedropt. Hij moet op eigen houtje zijn weg terugvinden naar de 3FM studio voor zijn programma morgen en hij mag geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer. Ook mag hij geen slaapplaats accepteren. Om Coen niet helemaal in de kou te laten staan, zorgt het Rode Kruis voor opvang met een vluchtelingentent, die hem droog de nacht door moet helpen. Hoe het Coen vergaat is de hele dag door te horen op 3FM. De dj op de vlucht heeft zijn telefoon in moeten leveren, maar kreeg een vervangend mobieltje. Hiermee kan hij niet bellen, maar wel gebeld worden. Iets wat zijn collega's in de studio ieder uur doen om de 3FM-luisteraars op de hoogte te houden van zijn ervaringen. Morgen is Coen weer te horen tijdens de Coen & Sander Show

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht