Fortis Bank

Published: 19:15 24.11.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Mededeling Fortis holding over uitspraak Ondernemingskamer

De Fortis holding neemt kennis van de uitspraak van de Ondernemingskamer op het verzoek van de VEB tot 'het instellen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Fortis N.V. en tot het treffen van bepaalde onmiddellijke voorzieningen.'

Alle verzoeken tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen zijn door de Ondernemingskamer afgewezen. Dit betekent dat Fortis de voorbereidingen kan voortzetten voor de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders gepland op 1 en 2 december aanstaande. Tijdens deze vergaderingen zal Fortis inzicht geven in de ontwikkelingen van de afgelopen maanden zoals aangekondigd in de agenda die op 8 november 2008 is gepubliceerd. In dat kader heeft Fortis vorige week een uitgebreide aandeelhouderscirculaire en een interim managementverklaring gepubliceerd die beschikbaar zijn op www.fortis.com

De Ondernemingskamer heeft beslist tot het instellen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Fortis N.V. Fortis zal uiteraard haar volledige medewerking aan dit onderzoek verlenen.

De uitspraak van de Ondernemingskamer is gepubliceerd op www.fortis.com

Fortis holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) zal, na afronding van de deal met BNP Paribas, alleen bestaan uit (1) de internationale verzekeringsactiviteiten, (2) een 66%-deelneming in een gestructureerde kredietportefeuille-entiteit en (3) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels.

De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal, China, Maleisië, India en Thailand.

Bijgevolg is Fortis holding op dit ogenblik niet langer betrokken bij bancaire activiteiten en zal ze, na afronding van de deal met BNP Paribas, alleen betrokken zijn bij internationale verzekeringsactiviteiten.

Perscontact:

Brussel :


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel :


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66