Openbaar Ministerie


* >Eis dertig maanden voor overgieten met kokend vet

Eis dertig maanden voor overgieten met kokend vet

24 november 2008 - Arrondissementsparket Utrecht

Een drama met alleen maar verliezers. Zo typeerde de officier van justitie het incident waarbij een 37-jarige vrouw kokende olie over haar slapende partner gooide. De officier eiste dertig maanden gevangenisstraf.

De verdachte, afkomstig uit het arme platteland van China, kwam in 2004 naar Nederland om te werken. Hier kreeg ze een relatie met de man, die beloofde een verblijfsvergunning voor haar te zullen regelen en met haar te zullen trouwen, aldus de vrouw. Dat pakte anders uit. Er was sprake van mishandeling, de man was haar niet trouw, wilde haar het huis uit zetten omdat hij een nieuwe vriendin had en een verblijfsvergunning is er nooit gekomen.

Of dit alles de vrouw tot haar daad heeft gebracht, werd op de zitting niet duidelijk. Hoewel de vrouw niet aan een geheugenstoornis lijdt, kon ze zich van van de bewuste nacht niet veel meer herinneren, aldus haar emotionele verklaring ter zitting. Op basis van haar verklaringen bij de politie, de verklaringen van het slachtoffer en zijn broer die op de bewuste 3 juni 2008 ook in de woning was, achtte de officier van justitie de poging doodslag wettig en overtuigend bewezen; zij eiste dertig maanden gevangenisstraf.

De rechtbank doet op 8 december uitspraak.