Ingezonden persbericht


------------------
PERSBERICHT
------------------

Den Haag, 24 november 2008

Marieke Bolle kandidaat-wethouder Den Haag

De Haagse PvdA gemeenteraadsfractie draagt Marieke Bolle voor om Jetta Klijnsma op te volgen als wethouder Cultuur en Financiën van de gemeente Den Haag. Dit is maandagavond 24 november tijdens de fractievergadering besloten. Bolle is nu nog fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie.

Bolle is sinds mei 2002 lid van de Haagse gemeenteraad. Zij voerde in de gemeenteraad het woord op diverse terreinen, variërend van ruimtelijke ordening tot openbare orde en veiligheid. Tijdens haar raadslidmaatschap loodste zij bovendien diverse initiatieven succesvol door de gemeenteraad.

In september 2007 neemt Bolle het fractievoorzitterschap over van Taetske van der Reijt. Als fractievoorzitter voert Bolle erin scherpe koers. Ze slaagt er in een stevig PvdA geluid te laten horen vanuit de gemeenteraad. Eén van haar wapenfeiten als fractievoorzitter is het voorzitterschap van de vertrouwenscommissie die Jozias van Aartsen voordroeg aan de gemeenteraad als nieuwe burgemeester.

Bolle kijkt uit naar haar nieuwe functie. Ze omschrijft de portefeuille Cultuur en Financiën als 'de mooiste portefeuille die er is'. 'Met de huidige economische tegenwind zal het college wel goed naar alle uitgaven moeten kijken', zegt Bolle. Wat haar betreft staat één ding daarbij als een paal boven water: 'De sterkste schouders zullen altijd de zwaarste lasten moeten dragen.' Ook het Haagse cultuurbeleid trekt haar erg. Ondanks dat het kunstenplan is vastgesteld valt er op cultuurgebied nog veel te doen. 'Denk alleen al aan de voorbereidingen op het jaar 2018, als Den Haag culturele hoofdstad wil worden', zegt Bolle.

Naast haar inhoudelijke portefeuille wordt Bolle ook stadsdeelwethouder Segbroek, iets waar ze zich bijzonder op verheugt. Ze kent het stadsdeel ook goed. Bolle: 'Ik heb bijvoorbeeld meegelopen met de nachtpreventie in Regentes-Valkenbos, een fantastisch vrijwilligersproject!'

Vice-fractievoorzitter Bas Sepers over de kandidatuur van Marieke Bolle: 'Als gemeenteraadslid en als fractievoorzitter heeft ze laten zien bevlogen en deskundig te zijn en een duidelijke visie te hebben op hoe Den Haag nog sterker en socialer kan worden. Ze zal een uistekend wethouder zijn.'

De gemeenteraad zal waarschijnlijk tijdens de raadsvergadering van 18 december stemmen over de voordracht van Marieke Bolle.

------------------------------

noot voor de redactie/