Ingezonden persbericht


Beloningsysteem biedt uitkomst voor stagnerende huizenverkoop

De Nederlandse huizenmarkt heeft te lijden onder de financiële crisis. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) constateerde vorige week dat steeds meer mensen de financiering van hun nieuwe woning niet rond krijgen. Bovendien is het de afgelopen tijd veel moeilijker geworden om het oude huis te verkopen. In Amsterdam blijkt de huizenverkoop sinds oktober bijvoorbeeld met 15 procent gedaald vergeleken met 2007.

Verkoopbeloning
Met de nieuwe website verkoopbeloning.nl wil oprichter Jaap de Boer (28) bijdragen aan het weer in beweging krijgen van de stagnerende huizenmarkt. Verkopers kunnen hier een beloning in het vooruitzicht stellen aan de bezoeker die de gouden tip heeft, die leidt tot de verkoop van het huis.

Bezoekers
Wanneer een bezoeker van de website iemand kent die op zoek is naar een huis, kan hij/zij op verkoopbeloning.nl kijken of er een geschikt huis wordt aangeboden. Mocht dit het geval zijn, dan informeert de bezoeker de potentiële koper. Indien deze tip vervolgens leidt tot de verkoop, dan ontvangt de tipgever de beloning.

Makelaars
Ook voor makelaars ligt hier een mooie mogelijkheid om, naast hun eigen aanbod, geïnteresseerden te vinden voor het aanbod op verkoopbeloning.nl. Dit is immers een mooie extra bron van inkomsten.

Opening website
Al voor de officiële opening van de site (maandag 24 november) blijkt de site in een behoefte te voorzien. Reeds tientallen huizenverkopers hebben een beloning toegezegd via de website. Verwacht wordt dat de huidige situatie op de huizenmarkt dit aantal flink zal doen stijgen.