( BW)(ARYSTA-LIFESCIENCE) Kevin Smith benoemd tot COO van de Europese activiteiten van Arysta LifeScience

PAU, Frankrijk--(BUSINESS WIRE)--Nov 24, 2008-- Vroegere Europese leider van het bedrijf krijgt wereldwijde marketingtaak

Kevin Smith, een 26-jarige oudgediende, op het gebied van international zakendoen, is bij Arysta LifeScience Corporation benoemd tot chief operating officer van de Europese bedrijfs-unit van het bedrijf, met inbegrip van de EU27 en Oost-Europa. Deze benoeming geeft het sterke commitment van Arysta LifeScience aan bij de groei en uitbreiding van haar positie op de gewasbeschermingsmarkt in de Europese Unie en Oost-Europa.

Smith komt bij Arysta LifeScience na te hebben gewerkt als corporate vice president and group managing director, Europe, bij Sun Chemical, de nummer 1 op het gebied van drukinkten en organische pigmenten op de wereldmarkt. Hij heeft ook gewerkt bij Cresap Telesis (Towers Perrin) als strategieconsultant voor CEOs in Europa en begon zijn loopbaan in verkoop en marketing bij Perkins Engines (Massey Ferguson).

Vóór Smith's benoeming fungeerde Andy Jones als COO van de Europese bedrijfs-unit van Arysta LifeScience. Jones heeft nu de nieuwe taak gekregen van wereldwijd hoofd marketing waarin hij zich bezighoudt met het verzekeren van de winstgevendheid van de productportefeuille van het bedrijf en het vinden van nieuwe bronnen van groei voor Arysta LifeScience.

"We wijden ons helemaal aan de Europese markt en zijn voortdurend bezig met het zoeken van manieren om onze aanwezigheid in dit gebied, dat 29 procent uitmaakt van de agrochemische wereldmarkt", aldus Chris Richards, chief executive officer, Arysta LifeScience. "We zien er naar uit om te kunnen profiteren van Kevin's uitgebreide ervaring en leiderschapsinzichten als leider van onze Europese activiteiten."

Smith, die zijn nieuwe taak vervult sinds 21 oktober, heeft een master's degree in de business administration van de London Business School en een bachelor's degree in de Franse taal met als bijvak Spaans van Leeds University.

Over Arysta LifeScience

Met haar hoofdvestiging in Tokio, Japan, is Arysta LifeScience het grootste particuliere bedrijf ter wereld op het gebied van gewasbescherming en life science, met in 2007 een winst van JPY136 miljard (US$1,2 miljard). Als bedrijf op het gebied van gewasbescherming en life science producten in meer dan 125 landen wereldwijd, is Arysta LifeScience gespecialiseerd op het gebied van het op de markt brengen en distribueren van gerespecteerde gewasbeschermingsmerken en life science producten in harmonie met de behoeften van wereldwijde partners. Zie voor meer informatie over het bedrijf www.arystalifescience.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Arysta LifeScience Corporation
Linda Frerichs, +1-919-678-4948
linda.frerichs@arystalifescience.com