Lotsov start coöperatie voor groeiende CleanTech ondernemers


Bedenker van funda begint nieuw avontuur

ROTTERDAM, 20081124 -- Een groep ondernemers waaronder Edgar Neo, serial entrepreneur en bedenker van Funda, zijn een coöperatie begonnen om bedrijven met duurzame technologie te ondersteunen in hun groei. `Juist in deze moeilijke tijden kunnen beginnende ondernemers zich geen fouten permitteren en moeten ze zo snel mogelijk doorbreken, lotsov* helpt ze hierbij', aldus Neo.

Dankzij de lotsov* Coöperatie zullen CleanTech start-ups toegang krijgen tot professionele ondersteuning waar ze normaliter geen toegang tot hebben, omdat dit gepaard gaat met hoge consultancy fees die start-ups maar zelden kunnen betalen. Volgens Hugo van den Broek, ondernemer en oud KPMG accountant, laten zij hierdoor enorme kansen liggen. "Zaken als cashflow beheersing, een goede financiële huishouding en toegang tot groei kapitaal is essentieel in deze tijden."

"Naast de financiële en juridische basis is het van belang dat de marketing en sales zo is ingericht dat het de marktdoorbraak van deze duurzame technologieën kan forceren." Aldus de ingenieur Job ten Bosch, bekend van het snelgroeiende Debatrix. Volgens hem ligt de focus vooral op Green IT, Smart Energy en Sustainable Mobility. "We ontwikkelen partnerships met belangrijke spelers op dit veld om zo start-ups een launching-platform aan te bieden."

Maar volgens Edgar Neo is klant worden van lotsov* lastiger dan men denkt. "We selecteren net als angel investors en kijken bijvoorbeeld eerst naar de vent en dan pas naar de tent. Daarna kijken of de organisatie groeipotentie heeft en hoe we deze groei gaan realiseren."

In tegenstelling tot consultancybureaus participeert lotsov* graag in de ondernemingen die zij helpen, bijvoorbeeld in ruil voor een lager adviestarief of via een investeringsfonds. "Wij zijn zelf ook ondernemers en beseffen goed dat groei geld kost." aldus Peyman Mostowfi. "Daarom delen we mee in de risico's, maar ook in het resultaat. Zo hebben ze aan ons een betrokken partner. Als echte RESULTants"



Meer info?
Bel of mail Edgar Neo
T: +31 (0) 84-003 28 93
E: edgar@lotsov.info

en / of

volg hem op Twitter