Hapimag, een duurzaam alternatief voor een tweede huis


Minder kosten en moeite, maar een ruimere keuze

BAAR, 20081124 -- Een tweede huis, speciaal voor vakanties, heeft natuurlijk zo zijn voordelen: het is altijd beschikbaar en als het meezit is het een waardevaste belegging. Maar een tweede (vakantie)huis betekent ook: torenhoge kosten voor onder meer aanschaf, rente, onderhoud en belasting (verhuurd wordt er zelden) en steeds weer naar diezelfde plek op vakantie. Daarnaast wordt door het bebouwen en daarmee vermalen van het landschap en het verstoren van het dorpsgezicht uitgerekend het kapitaal aangetast, waarvan het toerisme leeft. Door onroerend goed voor vakantiedoeleinden gemeenschappelijk te gebruiken kunnen deze negatieve effecten van de tweede woningbouw een halt toe worden geroepen.

Hapimag biedt vakantieliefhebbers de mogelijkheid om samen met anderen eigenaar te worden van het totale Hapimag-bezit: meer dan 5.400 appartementen in 57 bestemmingen in Europa, USA en Noord-Afrika. Hapimag Partners genieten van de privileges van een eigen vakantiewoning en tegelijk van de Hapimag-voordelen: een diversiteit aan comfortabele en luxe vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa en een bescheiden investering die de garantie biedt voor een leven lang vakantieplezier.

Ook de vakantiebestemmingen profiteren in meerdere opzichten van de Hapimag-Resorts. Toeristen willen ongerepte, mooie landschappen beleven, zij willen van rust en ontspanning genieten in plaatsen waar een oorspronkelijke charme vanuit gaat. In plaats daarvan verdwijnen er complete kuststreken onder eindeloze nederzettingen van vakantiewoningen. Waarvan vele van deze woningen het grootste deel van het jaar blijven leegstaan. Door onroerend goed voor vakantiedoeleinden samen te gebruiken kan deze landschapsvernietiging worden afgeremd.

Hapimag biedt een uitgekiende dienstverlening die garant staat voor comfort, gemak en optimaal vakantieplezier. (*) Families, golfers, zonaanbidders, wandelaars, relaxers stedentrippers, cultuursnuivers: binnen het Hapimag-aanbod vindt iedere vakantie liefhebber wat hij zoekt.

Over Hapimag
Hapimag is de nummer 1 in de Europese markt voor vakantiewoonrechten. De onderneming is in 1963 als Zwitserse vennootschap met zetel in Baar/Kanton Zug opgericht en telt momenteel ruim 140.000 partners. Via de koop van aandelen kunnen meer dan 57 vakantieresort en 6 bijgehuurde accommodaties met meer dan 5.400 appartementen en hotelkamers door middel van een puntensysteem zonder huur worden geboekt.
De resorts bevinden zich in 18 landen van Europa, in Afrika en in de VS. De onderneming heeft wereldwijd ca. 1.200 medewerkers in dienst en genereert jaarlijks een omzet van ca. 246 miljoen frank. Zie voor meer informatie: www.hapimag.com.