I Quit Smoking therapie succesvol bij stoppen met roken


ROTTERDAM, 20081124 -- I Quit Smoking auriculotherapie is een succesvolle methode voor het stoppen met roken. Volgens de psychologe Professor Dr. Ayse Aycicegi-Dinn van de vakgroep Experimentele Psychologie aan de Universiteit van Istanbul mag het resultaat "significant in vergelijking tot conventionele stoppen met roken methoden" genoemd worden. Zij heeft onderzoek gedaan naar stoppen met roken met behulp van de I Quit Smoking auriculotherapie. Uit haar onderzoek blijkt dat 61,1 procent van de rokers die met deze therapie wilden afkicken, daarin ook daadwerkelijk is geslaagd.

Aycicegi-Dinn: "Van de steekproef van ruim 300 mensen die in 2007 met deze rookstoptherapie is begonnen rookt 61,1 procent 12 maanden later nog steeds niet. Dat is een significant hoog resultaat."

Successen in cijfers
Aycicegi-Dinn meet exact 61,1 procent als succespercentage voor de I Quit Smoking auriculotherapie volgens het RISE protocol. Het succespercentage ligt significant hoger ten opzichte van cijfers die op dit moment bekend zijn .
De onderzoeksgroep onder leiding van Professor Dr. Aycicegi-Dinn heeft ook gekeken naar het aantal behandelingen dat mensen nodig hadden en de voorspellers hiervan.
De meerderheid van de cliënten (56,8%) ontving slechts één behandeling; hoewel een substantieel aantal cliënten meerdere sessies ondergingen. 26,7 procent ontving 2 behandelingen, 12,1 procent ontving 3 behandelingen, 3,5 procent ontving 4 behandelingen en 1 procent nam deel aan 5 behandelingen.

Er is een relatie tussen opleidingsniveau een het aantal behandelingen vastgesteld. Cliënten met alleen basisschool ontvingen meerdere behandelingen. Er is geen relatie tussen het aantal behandelingen en de leeftijd van cliënten vastgesteld ook is er geen relatie vastgesteld tussen het aantal behandelingen en de hoeveelheid sigaretten of tussen aantal behandelingen en geslacht.`

"De Auriculotherapie (volgens het RISE programma) laat zich gunstig vergelijken met de gevestigde therapeutische aanpak van rookverslaving, toch is een placebogecontroleerde studie nodig voordat met zekerheid kan worden vastgesteld dat auriculotherapie (RISE protocol) een effectieve aanpak is in de strijd tegen rookverslaving."De onderzoeksgroep, geleid door Professor Dr. Ayse Aycicegi-Dinn (Voorzitter van de vakgroep Experimentele Psychologie aan de Universiteit van Istanbul), is hiervoor momenteel bezig met datacollectie.

I Quit Smoking auriculotherapie voor rokers
De I Quit Smoking therapie wordt sinds 2007 met succes in heel Nederland uitgevoerd. Sinds 2001 is IQS actief in meer dan 30 landen. Het is een volledig veilige, pijnloze stopmethode die wordt toegepast om mensen met een rookverslaving te laten stoppen met behulp van het RISE auriculo protocol en onder begeleiding van therapeuten.

http://www.iquitsmoking.nl





Ingezonden persbericht