Bestuurswissel bij Zeilstichting Aeolus


Voor het eerst een landelijk bestuur

GRONINGEN, 20081124 -- Zeilstichting Aeolus heeft vanaf afgelopen zaterdag een nieuw bestuur. Voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van de stichting zetelt het bestuur niet meer volledig in de stad Groningen, maar is deze verdeeld over het land.

Aeolus organiseert zeilkampen voor jongeren die in de verdrukking zitten of dreigen te raken. Dit gebeurt met een groep van ongeveer 120 vrijwilligers, voornamelijk studenten en net-afgestudeerden, uit heel Nederland.

Op de Algemene Vrijwilligers Vergadering van 22 november 2008 heeft het nieuwe bestuur haar plannen voor komend jaar gepresenteerd. Voorzitter Jacco van Mersbergen: `Naast het organiseren van veel mooie zeilvakanties voor jongeren in de verdrukking, is één van onze speerpunten om Aeolus als een landelijk werkende organisatie te presenteren. Dat we dat inmiddels zijn blijkt wel uit het feit dat de bestuursleden dit jaar uit Amsterdam, Groningen en Utrecht komen'. De samenstelling van het bestuur volgt hiermee de samenstelling van het vrijwilligersbestand dat bestaat uit studenten en net-afgestudeerden uit heel Nederland.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Jacco van Mersbergen uit Utrecht (voorzitter), Martin Finkenflügel uit Groningen (secretaris, pr & acquisitie), Joanneke Krämer uit Utrecht (penningmeester), Jolanda Grislo uit Groningen (contactpersoon opdrachtgevers), Linda van de Fliert uit Amsterdam (organisatie kampen) en Jelle Timmer uit Groningen (werving, binding en opleiding).

Het bestuur wordt ondersteund door vijf commissies. Naast het organiseren van de zeilkampen zorgen zij voor een echte verenigingssfeer door regelmatig borrels, feesten en zeilweekenden voor de vrijwilligers te organiseren.

http://www.meerdanzeilen.nl





ingezonden persbericht