Mendix breidt uit naar Engelse markt


ROTTERDAM, 20081124 -- Softwarebedrijf Mendix breidt uit naar de Engelse markt. Om haar slagkracht in de Engelse markt snel te vergroten is Mendix een strategische samenwerking aangegaan met de RDF Group, een vooraanstaande IT dienstverlener met ruim 400 software specialisten en kantoren door heel Engeland.

De samenwerking heeft tot doel om de Mendix producten breed in de Engelse markt aan te bieden. RDF Group verkrijgt met het partnerschap de exclusieve distributierechten voor de Mendix software in Engeland en Noord Ierland. De samenwerking biedt Mendix voldoende resources om de snel groeiende vraag naar het Mendix product in deze regio te kunnen bedienen.

Het Mendix software platform stelt bedrijven in staat om bedrijfsprocessen te automatiseren middels applicaties die makkelijk zijn aan te passen aan veranderende business omstandigheden. Uniek aan het Mendix product is dat applicaties ontwikkeld kunnen worden zonder dat daar code voor geprogrammeerd hoeft te worden of dat extensief testen nodig is. Door gebruik te maken van visuele modellen krijgen business analisten een veel centralere rol dan in traditionele software projecten. Mendix applicaties zijn gemakkelijk te integreren met bestaande softwarepakketten en technologieën zoals web services.

RDF Group heeft een rijke ervaring met visueel modelleren ten einde bedrijfsapplicaties te analyseren en te ontwerpen. Door gebruik te maken van het Mendix platform is RDF Group nu in staat om kwalitatief hoogwaardige en flexibele software oplossingen te leveren die volledig in lijn zijn met de gestelde eisen. Hiermee wordt een enorme vermindering in kosten en ontwikkelingstijd gerealiseerd.
RDF Group zal per direct het Mendix platform opnemen in haar serviceportfolio. RDF Group Chief Executive Dave Wood gelooft dat het Mendix platform bedrijven in staat zal stellen zich te wapenen tegen de kredietcrisis door snel kosten te kunnen besparen en zal bijdragen aan de competitiviteit van RDF Group.

Woods legt uit: "Onze taak is om bestuurders van bedrijven te laten zien hoe met behulp van moderne Informatie Technologie het proces van het naar de markt brengen van nieuwe producten en diensten versneld kan worden, tegen lagere kosten dan met conventionele softwareapplicaties. Dit strategische partnerschap met Mendix stelt RDF in staat om de concurrentie voor te blijven, zeker in deze economische tijden", aldus Woods.

Het partnerschap wordt door Mendix gezien al een strategische overeenkomst om het marktbereik te vergroten in Engeland en Noord Ierland met een betrouwbare partner die de benodigde kennis en methodologie in huis heeft.

Mendix CEO Derek Roos, geeft uitleg: "Wij zijn erg enthousiast over dit partnerschap. Mendix en RDF Group delen een gezamenlijke visie over hoe het software leveringsproces geïnnoveerd kan worden om een verbetering in kwaliteit en flexibiliteit te bewerkstelligen. Het partnerschap met RDF Group levert Mendix veel industriespecifieke kennis op evenals voldoende lokale implementatie resources. De laatste twee jaar is Mendix met driecijferige omzetcijfers gegroeid en RDF Group stelt Mendix in staat om deze groei verder voor te zetten op de Engelse en Noord Ierse markt", aldus Roos.

Over Mendix

Mendix levert een krachtig modelgedreven applicatie platform om snel dynamische applicaties te modeleren, bouwen, testen en integreren in elke bestaande organisatie en iedere IT omgeving. In tegenstelling tot andere platforms, stelt de Mendix technologie bedrijfsanalisten in staat om actief deel te nemen in het ontwikkel traject. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix producten. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Zweden en Amerika en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.