Financiële dienstenleverancier SWIFT kiest voor Autonomy


NIEUWEGEIN, 20081124 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, maakt bekend dat SWIFT, de Society for Worlwide Interbank Financial Telecommunication, de oplossing van Autonomy inzet ter ondersteuning van de corporate website, intranet en extranet. SWIFT is het wereldwijde samenwerkingsverband van banken dat zorgt voor veilige, gestandaardiseerde berichtendiensten en interfacesoftware voor de financiële industrie en overige financiële instellingen. De keuze voor de infrastructuursoftware Intelligent Data Operating Layer (IDOL) van Autonomy baseerde SWIFT met name op de schaalbaarheid, het beveiligingsmodel en de unieke Conceptual Search functionaliteiten van de oplossing.

Anders dan traditionele benaderingen, begrijpt Autonomy's Meaning Based technologie de betekenis van content. Dit kan content zijn van ieder willekeurig formaat, zoals e-mail, beeld- en geluidsmateriaal. Daarnaast herkent Autonomy patronen tussen informatie, die zich op verschillende plaatsen in de organisatie bevindt. IDOL indexeert dagelijks ruim 15 miljoen documenten en biedt de tweeduizend werknemers van SWIFT en de meer dan 8.600 klanten (banken, effectenhandelaren en investeerders) direct toegang tot gezochte documenten. Daarnaast alarmeert IDOL real-time voor de aanwezigheid van relevante, nieuwe informatie en biedt de oplossing één enkel toegangspunt voor content die opgeslagen is in geografisch verspreide repositories.

"SWIFT is een dienstenleverancier voor de financiële markt en daarom zijn wij voortdurend op zoek naar vooruitstrevende technologieën waarmee onze klanten hun financiële transacties kunnen automatiseren", aldus Etienne Castiaux, Head of Information Applications bij SWIFT. "Door de enorme groei van informatie waren wij genoodzaakt om de traditionele benaderingen achter ons te laten en naar nieuwe oplossingen te zoeken, die Autonomy ons bood. Het platform van Autonomy voldoet zeer aan onze eisen en biedt werknemers en klanten een eersteklas gebruikerservaring."

Victor Cohen, General Manager Noord-Europa bij Autonomy zegt: "Autonomy is van oudsher sterk vertegenwoordigd in de financiële industrie. Veertien van de top twintig financiële instellingen en negen van de tien internationale banken gebruiken Autonomy om verscheidende bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Door de keuze van SWIFT voor IDOL komt deze organisatie in dit rijtje en daar zijn wij trots op."

http://www.autonomy.com





ingezonden persbericht