Duizend tijdbesparende data-aansluitingen in nieuw centrum Paradigit


BOXTEL, 20081124 -- Voor het prestige project van Paradigit Computers, levert Van Geel Legrand uit Boxtel een totaal datasysteem met 1.000 data-aansluitingen. Dit jaar nog betrekt Paradigit Computers haar nieuwe logistieke centrum in Eindhoven. Het betreft het voormalige pand van Euro Optics. Van Geel Legrand zorgt daarnaast ook voor schakel- en verdeelinrichtingen, kabeldraagsystemen en het schakelmateriaal.

Van Geel Legrand werkt voor dit project samen met Elbeto Techniek, die de nieuwe huisvesting opnieuw voorziet van alle data, elektra, verlichting en oplossingen voor brand- en inbraakpreventie. Elbeto heeft onder andere de connectoren uit het Legrand Cabling System verwerkt. De installatie van de connectoren geeft veel tijdwinst, omdat hier geen schroevendraaier of dog-tool aan te pas komt. Het betreft namelijk een kliksysteem. De aderborging kan opnieuw open- en dichtgedaan worden, mocht er in de montage een vergissing zijn gemaakt. Mede-eigenaar Cor-Jan Briggen van Elbeto Techniek over het Legrand Cabling System (LCS): "Met LCS werken mijn mensen graag. Zij ervaren het als een uitgekiend systeem, dat eenvoudig te installeren is. Mij levert het tevreden medewerkers, klanten én tijdwinst op."

Legrand Cabling System
LCS bestaat uit de Legrand RJ 45 connectoren, patchpanelen, kabels, patchkabels, data outlets en datakasten. Met LCS is een compleet hoogwaardig netwerk aan te leggen met gegarandeerde optimale prestaties en doorlopende evoluties. Het is een compleet systeem beschikbaar in koper, glasvezel en draadloos.

Eigen productie
Legrand komt tegemoet aan de vraag om steeds sneller te installeren met een systeem dat naadloos in elkaar past en een optimaal resultaat geeft. Daarom produceert en levert Legrand zelf alle systeemonderdelen. Of het nu gaat om wandgoten, vloerdozen, zuilen, schakelmateriaal of datanetwerken, alle onderdelen zijn precies op elkaar afgestemd. Dit maakt snelle en eenvoudigere montage mogelijk, zonder risico dat iets niet past. LCS is ook combineerbaar met schakelmaterialen van andere leveranciers.

Over Van Geel Legrand
Van Geel Legrand BV in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4,1 miljard euro (2007) en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Van Geel Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Van Geel Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

Over Elbeto Techniek
Elbeto Techniek BV is in januari 2001 opgericht door Ruud Verstraeten en Cor-Jan Briggen. Het bedrijf is ontstaan uit een jarenlange samenwerking van een aantal technische mensen. Door samenwerkingsverbanden met andere technische bedrijven zijn zowel kleine als grote projecten in alle takken realiseerbaar. Elbeto werkt onder meer voor V&D, Zeeman, Hunkemöller en de DMG groep.

Fotobijschriften:
1. Tweezijdige dataconnector
2. LCS consolidatiedoos
3. LCS patchpaneel





van Geel Legrand