Regie der Gebouwen : officiële opening van de zetel Edingen van het Vredegerecht Edingen-Lens

24/11/2008 14:00

REGIE DER GEBOUWEN - REGIE DES BATIMENTS

Op 24 november 2008 werd het door de Regie der Gebouwen gerenoveerde vredegerecht te Edingen-Lens officieel geopend in aanwezigheid van Vice-eerste Ministers Didier Reynders (bevoegd voor de Regie der Gebouwen) en Jo Vandeurzen.

Op 24 november 2008 werd het door de Regie der Gebouwen gerenoveerde vredegerecht te Edingen-Lens officieel geopend in aanwezigheid van Vice-eerste Ministers Didier Reynders (bevoegd voor de Regie der Gebouwen) en Jo Vandeurzen.

Het gebouw, vermoedelijk uit 1401 werd indertijd gebruikt als broodhal, gemeentelijke slagerij, lokaal van de kruisboogschutters, gemeenteschool, concertzaal, bureau van de burgerlijke godshuizen, gerechtstempel, brandweerarsenaal, -. Sinds 1968 zetelt er het vredegerecht. Een grondige renovatie drong zich op omdat het gebouw niet meer beantwoordde aan de behoeften van een moderne rechtsbedeling.

De historische gevels werden in hun oorspronkelijke toestand gerestaureerd en het interieur werd aangepast aan de behoeftes van het vredegerecht. Dankzij deze aanpassingen was het mogelijk om een lift te installeren die toegankelijk is voor andersvaliden. De open inkomhal is twee verdiepingen hoog en fungeert als centrale link tussen alle lokalen. De gecreëerde ruimte is transparant en helder.

Er werd bijzondere aandacht besteed aan het meubilair dat perfect geïntegreerd is in het gebouw en dat een kleurrijke en zeer hedendaagse toets aan het gebouw geeft.

Kleur is alomtegenwoordig. In dit gebouw valt de kleurverwerking op door felle en contrasterende tinten in de vorm van grote muur- en plafondvlakken maar ook door lamellen van verschillende houtsoorten (esdoorn, wengé, afromosia).

De gebruikte materialen en kleuren staan symbool voor een dynamische Justitie die aangepast is aan het hedendaagse leven.

Technische fiche

Eigenaar: Belgische staat

Opdrachtgever: Regie der Gebouwen

Gebruiker: Fod Justitie (vredegerecht van Edingen-Lens, zetel Edingen)

Architect: Regie der Gebouwen (ir. M. Jorion en C. Bauwens)

Ruwbouw en afwerking: N.V. Paucheu (Isières)

Elektriciteit: bvba IMCE (Courcelles)

Lift : Schindler (Brussel)

Duur van de werken : april 2005 - juni 2008

Vloeroppervlakte: 100 m2

Kostprijs: 418 563,56 ¤

Johan Vanderborght

Woordvoerder

Regie der Gebouwen

Gulden Vlieslaan 87 bus 2

1060 Brussel


---

Tel.: +32(0)2-541 65 05

Fax: +32 (0)2-541 70 70

Mobile: 0479/31 26 91

johan.vanderborght@regiedergebouwen.be

www.regiedergebouwen.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel