Protestantse Kerk in Nederland


Bijeenkomst Kerkelijke Antwoorden op Globalisering

di 25 november 2008
Veel plaatselijke gemeenten en parochies worstelen met de vraag hoe zij vorm kunnen geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in een snel veranderende wereld.

Binnen het programma Werken aan een Geloofwaardige Economie wordt daarom de training Kerkelijke antwoorden op globalisering gegeven. Het doel van de training is om rondom deze thematiek handvaten te bieden voor plaatselijke actie en bezinning vanuit een geloofsperspectief.

De training is voor gemeente- en parochieleden, diakenen, ZWO- of MOV-leden en andere belangstellenden. De economische globalisering neemt snel toe en raakt op veel vlakken ons persoonlijke leven. Wie de veranderingen bij wil benen, staat voor een uitdaging. Nog ingewikkelder is het om te overzien of de ontwikkelingen wel een rechtvaardige en duurzame kant op gaan. In de training willen we gaan ontdekken dat er vanuit plaatselijke gemeenten en parochies veel meer gedaan kan worden dan soms wordt gedacht. Door uitwisseling van ideeën en ervaringen wordt een eerste aanzet gegeven om zelf plaatselijk aan de slag te gaan. Een geloofwaardige globalisering is mogelijk!

Tijdens de training wordt gewerkt met het speciaal ontwikkelde praktijkboek Geloofwaardige Globalisering! Deelnemers ontvangen dit praktijkboek gratis. De training vindt plaats op dinsdag 25 november a.s. van 14.00 tot 16.30 uur bij Oikos, Mariahoek 17-18 in Utrecht. Deelname is gratis en voor een broodje na afloop wordt gezorgd.

Aanmelden zo spoedig mogelijk bij oikos@stichtingoikos.nl of tel. (030) 236 15 00. Na aanmelding ontvangt u in de week vòòr de training een bevestiging met routebeschrijving en programma. Voor meer informatie zie: www.geloofwaardige-economie.nl.

Let op: eerdere aankondigingen en locaties van deze training zijn vervallen!