NCRV

Jorisâ Showroom

Nieuw NCRV-programma Jorisâ Showroom van start

Dinsdag 25 november 2008

22.30 uur, Nederland 1

Joris Linssen bezoekt markante onbekende Nederlanders

De klassieker Showroom komt terug op televisie. In het nieuwe vierdelige NCRV-programma Jorisâ Showroom portretteert Joris Linssen ongewone Nederlanders. We krijgen niet alleen een inkijkje in hun manier van leven, maar ook in hun bijzondere zienswijze op het leven. Showroom werd eerder uitgezonden door de NCRV van 1977 tot 1983. Toen gingen Jan Fillekers en Henk van der Horst het land in op zoek naar excentrieke figuren.

In de eerste aflevering van Jorisâ Showroom zien we Evert. Ooit werkte Evert als tekenaar op de archeologische afdeling van de Universiteit van Groningen. Vandaag de dag bezoekt hij met zijn Piaggio-driewieler zwerfkeien en hunebedden. Evert heeft een bijzondere visie op de oudheid van hunebedden. Daar waar ons altijd geleerd is dat hunebedden graven waren, zijn het volgens Evert mythische feesttenten.

Ook Berry Burp komt langs. Hij dankt zijn bijnaam aan de volumineuze boeren die hij laat. Het leverde hem zelfs een boerverbod op in het dorp. Het huis van Berry hangt vol klokken. Hij heeft de kasten voor de ruiten gezet, om meer plek te hebben voor zijn klokkenverzameling. En al die klokken staan op een andere tijd. Berry heeft alle tijd...

En als het een beetje mooi weer is, zie je Nelis vanaf de snelweg zitten, hoog in zijn kraaiennest, boven de bomen. Nelis ontbijt graag op eenzame hoogte en Joris Linssen drinkt een kopje thee mee.