Technische Universiteit Delft

Magnesium
door M&C

Promotie van Mevr. C.E.M. Meskers: "Coated Magnesium - Designed for sustainability?"

25 november 2008 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

Mevrouw Ir. C.E.M. Meskers | mijnbouwkundig ingenieur, Nederland promotor 1 | Prof.dr. M.A. Reuter CiTG U-Melbourne promotor 2 | Prof.Dip.-Ing. U.M.J. Boin CiTG
promotor 3 | Prof.dr. R. Boom 3mE

Coated Magnesium - Designed for sustainability?

Ontwerpen van consumenten producten zoals auto's en electronica vereist de selectie en combinatie van verschillende materialen. Aan het einde van de levensduur van het product is het nodig het te recycleren tot materialen geschikt voor fabrikage van nieuwe producten. Om de duurzaamheid van de materiaalkringloop te evalueren zijn metrieken nodig, die de gevolgen van het productontwerp op de recycleerbaarheid van het product quantificeren. In het proefschrift is een unieke recycling metriek ontwikkeld voor gecoat magnesium. De parameters van deze metriek zijn gebaseerd op exergy en kinetiek analyse. De metriek en zijn parameters kunnen geimplementeerd worden in Design for Recycling optimalisatiemodellen om recyclage en de materiaalkringloop te optimaliseren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 28 oktober 2008