Waterschap Dommel

Natuurparel De Malpie

Informatiemarkt herstel Natte Natuurparel De Malpie

Dinsdag 25 november 2008 organiseert Waterschap De Dommel een informatiemarkt over de aanpak van de Natte Natuurparel De Malpie; een belangrijk waterafhankelijk natuurgebied in Brabant. Het waterschap heeft samen met de provincie Noord Brabant, gemeente Valkenswaard, Natuurmonumenten en de Bosgroep de mogelijkheden in beeld gebracht om de natuurwaarden in dit gebied te verbeteren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst tussen 16:00 en 21:00 uur in het dorpshuis van Borkel en Schaft. Bewoners uit het gebied zijn welkom om inbreng te leveren voor de plannen en daarover met de verschillende partijen van gedachten te wisselen.

Natte Natuurparel De Malpie

Natuurgebied De Malpie is door de provincie Noord-Brabant aangewezen als `Natte Natuurparel'. In dit gebied tussen de grens met België en de Venbergse watermolen, zijn natuurwaarden als natte heide en bijzondere vennen aanwezig. De natuur is echter verdroogd. De begroeiing bestaat uit een beperkt aantal soorten, en voor kwetsbare diersoorten is er geen geschikte omgeving. Ook de waterkwaliteit van het gebied, bijvoorbeeld in de vennen, laat op sommige plaatsen te wensen over. Om deze redenen heeft Waterschap de Dommel als opdracht de waterhuishouding zodanig in te richten dat de natuur optimaal tot haar recht kan komen. Hierbij wordt rekening gehouden met andere functies in de omgeving, zoals landbouw en recreatie.

Informatiemarkt

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden terecht voor een toelichting op de plannen, informatie over vervolgstappen en vragen aan de gebiedspartners. De wensen en ideeën over de toekomstige inrichting van De Malpie zullen worden meegenomen in het planproces.

De informatiemarkt zal worden gehouden in het dorpshuis Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.