Gemeente Waterland

13 november 2008

Informatiebijeenkomst brede school Ilpendam

Dinsdag 25 november 2008 organiseert de gemeente Waterland een informatiebijeenkomst in het dorpshuis van Ilpendam. Tijdens de bijeenkomst worden inwoners en betrokkenen geïnformeerd over de ontwikkelingen aangaande de bouw van de brede school en het wijksteunpunt op het ter-rein van de Ilpenhof. De bijeenkomst begint om 19:30 uur. Vanaf 19:15 uur bent u van harte wel-kom in het dorpshuis.

Aanvankelijk wilde de gemeente Waterland een brede school ontwikkelen op het Ilpenhofterrein. De ge-meente en Woonzorg Nederland konden helaas geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder de grondruil in Ilpendam (van de locaties de Van Randwijkschool en de St. Sebastianusschool tegen een deel van het Ilpenhofterrein) kon plaatsvinden. Dit betekent dat de gewenste brede school in Ilpendam nu ontwikkeld zal worden op de locatie van de Van Randwijkschool. Op deze locatie is vol-doende ruimte om het programma van eisen van de brede school uit te voeren. De invulling van het terrein van de St. Sebastianusschool zal in een later stadium ter hand worden genomen.

Ontwikkeling wijksteunpunt

Als gevolg van deze ontwikkeling zullen er bij het te bouwen wijksteunpunt op het terrein van de Ilpenhof extra woningen voor ouderen worden gerealiseerd door Woonzorg Nederland. Deze woningen worden gebouwd naast de tien sociale huurappartementen die er komen. Hiervoor zal een stedenbouwkundige visie opgesteld worden die daarna voor inspraak wordt vrijgegeven. Nadat de gemeenteraad de visie heeft vastgesteld kan Woonzorg Nederland het bouwplan voor het Ilpenhofterrein bij de gemeente indienen. Het gevolg is dat de geplande bouw van het wijksteunpunt er anders uit zal gaan zien.
---