Gemeente Hilversum

Wijkveiligheid in Oost

publicatiedatum: donderdag 13 november 2008

Inwoners van Hilversum Oost kunnen op dinsdag 25 november stemmen op activiteiten die de wijk voor hun gevoel veiliger maken. Oud-politie woordvoerder Klaas Wilting zal daarbij ingaan op de vraag hoe samenwerking daarbij een rol kan spelen. De wijkbijeenkomst, onderdeel van het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Hilversum, vindt plaats in het voormalig Lucentgebouw en begint om om 19.30 uur.

Tijdens drie verschillende rondes kunnen de bewoners uit een groslijst van mogelijke maatregelen tien maatregelen kiezen die volgens hen het meest bijdragen aan de veiligheid in hun wijk. Uiteindelijk bepalen de bewoners de TOP TIEN van meest geschikte oplossingen. Wethouder Jan Rensen maakt deze top 10 op het eind van de avond bekend.

Wijkveiligheid
'Samen werken aan een veilige buurt' is het motto van de avond. Niet dat Hilversum Oost zo onveilig is, maar het kan altijd beter. Vandaar dat de gemeente van veiligheid een punt maakt. Mèt bewoners, maar ook met politie, opbouwwerk, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en andere betrokken partijen. In september is gestart met de voorbereidingen voor een nieuw wijkveiligheidsplan voor Hilversum Oost (Geuzenbuurt, Electrobuurt, Kleine Driftbuurt, Liebergen en de Astronomische Buurt). Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen zich redelijk veilig voelen in de eigen buurt (89%). Maar er zijn ook zaken die last veroorzaken, zoals woninginbraken. jeugdoverlast en vandalisme, autokraak en tenslotte verloedering. Een werkgroep heeft de problemen in kaart gebracht en samen met diverse bewoners mogelijke oplossingen bedacht. De meest kansrijke daarvan zijn samengebracht in een TOP TIEN waarover wordt gestemd.