Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


`Toekomst na kanker' in het OLVG

Persbericht: Informatiemarkt `Toekomst na kanker' in het OLVG

Amsterdam, maandag 17 november 2008

Dinsdag 25 november vindt in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) een informatiemarkt plaats rond het thema `Toekomst na Kanker', de periode die begint na het afsluiten van de behandeling. Het OLVG organiseert dit in samenwerking met het Integraal Kanker Centrum Amsterdam (IKA). De markt geeft op een positieve en veelzijdige manier informatie aan iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft: patiënten, familieleden en professionele zorgverleners.

Op deze markt staan diverse stands waar iedereen terecht kan met vragen over nazorgmogelijkheden voor mensen met kanker. Er zijn tal van zorgverleners en organisaties die kunnen helpen de draad weer op te pakken. Vragen over bijvoorbeeld het verwerken van de ziekte, zaken die spelen met betrekking tot werk of verzekeringen. Maar ook vragen als 'hoe kan ik een zinvolle invulling geven aan mijn tijd, hoe ga ik om met voeding, kan ik weer gewoon met vakantie of gaan sporten?' kunnen aan de orde komen. Er is informatie over sportief bewegen en revalideren, ontspanning en creativiteit, lotgenotencontact en de activiteiten van patiëntenorganisaties, maatschappelijke aspecten, uiterlijke en lichamelijke verzorging. Het OLVG laat zien welke nazorg het ziekenhuis biedt.

De informatiemarkt vindt plaats op locatie Oosterpark en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via het Voorlichtingscentrum, telefoonnummer (020) 599 25 55 of voorlichtingscentrumSPAMFILTER@olvg.nl. Het IKA reist met deze informatiemarkt langs diverse ziekenhuizen. Meer informatie over dit initiatief is te lezen op www.toekomstnakanker.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG via
(020) 599 25 34.