Woonbedrijf lanceert reisgids 'Uit de buurt'

19/11/2008 09:38

Co/ motion BV

Woonbedrijf lanceert reisgids 'UIT DE BUURT'

Initiatief woningcorporatie onthult een ontdekkingsreis door de buurt

Mijn buurt

Elke stad heeft ze. Buurten met een geheel eigen karakter en iets bijzonders. Met een open blik zijn hier de mooiste dingen te ontdekken. Een cafeetje, waar achter de voordeur ingrijpende verhalen schuilgaan. Onverwachte winkeltjes met veel persoonlijkheid en grappige producten of een wel heel bijzondere showroom. Maar ook verrassende eetgelegenheden die we op vakantie als pareltjes zouden koesteren. Het bijzondere maar onbekende is er. Vaak gewoon om de hoek.

Bewoners kennen hun buurt als geen ander en vertellen graag over authentieke en inspirerende plekken. Het soort plekken waar bijna vanzelfsprekend ook veel creativiteit bloeit. Woningcorporatie Woonbedrijf (Eindhoven) was hierdoor geraakt en heeft deze ervaringen vertaald in een kleurrijke gids die de lezer meeneemt op een heel persoonlijke reis door buurten van Eindhoven. Een ware ontdekking. Zeker voor de velen die de stad alleen maar van het centrum kennen.

De mooiste plekjes

De reisgids 'Uit de buurt' is het vervolg op een eerder initiatief: 'het Mooiste Plekje'. Begin 2007 vroeg Woonbedrijf naar de favoriete plekjes van haar huurders in de wijken. De reacties waren overweldigend en vaak ontroerend.

Uit deze reacties bleek hoe zeer huurders bezig zijn met hun buurt. De inzendingen (foto's, teksten en tekeningen) zijn destijds verwerkt in een bijzondere behangrand, die de huurder thuis een mooi plekje kon geven.

'Uit de buurt' is een gids voor iedereen die graag verder kijkt. Met maar liefst 80 adressen om te onthouden, op zak. Prachtig geïllustreerd met foto's uit het heden en verleden van de wijken en buurten.

Een thuis in de buurt

Goed wonen is veel meer dan alleen een dak boven het hoofd. Het is je thuis voelen. In je eigen huis, maar ook in de buurt. Woonbedrijf wil haar huurders een thuis in een buurt bieden waar het plezierig wonen en prettig leven is. Met ruim 31.000 betaalbare woningen in Eindhoven en omgeving biedt zij haar klanten volop keuze. Samen met bewoners en belanghouders bouwt Woonbedrijf actief aan bijzondere buurten.

www.woonbedrijf.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.woonbedrijf.com