Gemeente Zoetermeer

Spelen in Centrum en Rokkeveen

Zoetermeer, 19 november 2008 - Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat alle kinderen veilig in hun eigen woonomgeving kunnen spelen. Daarom worden de speelplekken in de stad anders en eerlijker verdeeld. Dit betekent dat een aantal speelplekken moeten worden vervangen, geschikt worden gemaakt voor een andere leeftijdsgroep of opgeheven.

Omdat de gemeente voornemens is enkele speelplekken in de wijken Centrum en Rokkeveen aan te passen, wordt een informatieavond gehouden op dinsdag 25 november van 19.30 uur tot 21.00 uur in 2B-Home, Vernèdesportpark 1a. Het gaat het om de volgende speelplekken.

Centrum: Ferdinand Bolstraat, locatie geschikt maken voor de leeftijdsgroep 0-11 jaar en een nieuw speelelement toevoegen.

Meidoornhof, locatie geschikt maken voor de leeftijdsgroep 0-11 jaar en een nieuw speelelement toevoegen.

Schoolstraat, opheffen van de speellocatie.

Rokkeveen: Dorotheagang, het voorstel is één van de twee speellocaties op termijn te laten vervallen en de andere speellocatie aan de Dorotheagang geschikt te maken voor de leeftijdsgroep 0-11 jaar en een nieuw speelelement toe te voegen.

Tijdens de informatieavond kunnen bewoners van gedachten wisselen over de voorstellen van bovengenoemde speelplekken. Naar aanleiding van de avond zal er, indien van toepassing, een enquête worden opgesteld die bewoners na de informatieavond toegestuurd krijgen en waarin een keuze van speeltoestel kenbaar gemaakt kan worden. Van de avond wordt een verslag gemaakt, dit verslag is na te lezen op de website www.zoetermeer.nl/centrum en www.zoetermeer.nl/rokkeveen. Mensen die geen internet hebben of verhinderd zijn om op de avond te komen, kunnen het verslag gaan lezen in de wijkpost Centrum of Rokkeveen.