De Haagse Hogeschool

Tijd voor filosofie binnen De Haagse Hogeschool

Reeks van bijeenkomsten om filosofisch denken binnen de hogeschool te stimuleren

Op 25 november 2008 organiseert het lectoraat Filosofie en Beroepspraktijk van De Haagse Hogeschool een discussiebijeenkomst over het onderwerp âTijdâ. De bijeenkomst, de eerste in een reeks van vijf die onder de naam âReizend Tijdcircusâ worden georganiseerd om het filosofisch denken binnen de hogeschool te stimuleren, heeft als thema âIk en de geschiedenisâ.

In 2007 heeft Marli Huijer, lector Filosofie en Beroepspraktijk aan De Haagse Hogeschool haar intreerede âJe hebt meer tijd als je denktâ gehouden. Om het thema van haar intreerede te laten leven en mensen een filosofische ervaring te bezorgen, trekt zij met haar kenniskring onder de naam âReizend Tijdcircusâ de komende maanden door de hogeschool.

In vijf prikkelende discussiebijeenkomsten op zeer onverwachte en verrassende locaties staat het thema âTijdâ centraal. Tijd is in ons hedendaagse drukke bestaan zeer actueel, we lijken altijd te weinig te hebben en worstelen regelmatig met de balans tussen werk en privé. Bovendien zorgt de complexe verhouding tussen verleden, heden en toekomst voor momenten van verwarring.

De bijeenkomsten, bedoeld voor maximaal 12 docenten per keer, vinden plaats op de volgende data: ⢠Dinsdag 25 november 2008, 12.00 â 14.00 uur; thema âIk en de geschiedenisâ, o.l.v. Marli Huijer en Sieglinde Seijffer ⢠Dinsdag 20 januari 2009, 12.00 â 14.00 uur; thema âHet leven is zinloos kortâ, o.l.v. Marli Huijer en Jean Jaminon ⢠Dinsdag 17 maart 2009, 12.00 â 14.00 uur; thema âDe dwangbuis van tijdsritmesâ, o.l.v. Marli Huijer en Matthijs Fleurke ⢠Dinsdag 14 april 2009, 12.00 â 14.00 uur; thema âDepressie, melancholie en tijdâ, o.l.v. Marli Huijer en Bert van den Bergh ⢠Dinsdag 12 mei 2009, 12.00 â 14.00 uur; thema âElke generatie heeft zijn eigen (perceptie van) tijd. Dat speelt docenten en studenten partenâ, o.l.v. Marli Huijer en Jean Jaminon

Een inhoudelijke beschrijving van de bijeenkomsten Reizend Tijdcircus vindt u hier.