Persuitnodiging: Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2008

19/11/2008 15:54

ECABO

Wie mag zich binnenkort het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van 2008 noemen? Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO heeft onder al haar sectoren deze verkiezing uitgeschreven, dus zowel de economisch-administratieve, de ICT- als de orde- en veiligheidssector. Op dinsdag 25 november maakt een vakjury in De Observant in Amersfoort bekend wie de winnaars zijn. U bent tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom. De uitreiking zal ongeveer rond 15.00 uur plaatsvinden.

Voor de titel 'Beste leerbedrijf' zijn genomineerd:


- Tweede Kamer der Staten Generaal / Beveiligingsdienst in Den Haag


- Caesar Groep in Utrecht


- Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden

Voor de titel 'Beste praktijkopleider' zijn genomineerd:


- Orfeo Acton, accountmanager bij Detaccount in Leiden


- Gerry Gaasendam, hoofd redactionele ondersteuning bij NDC Mediagroep / Dagblad van het Noorden in Groningen


- Lambèr Vugts, manager operations center bij Simac ICT Nederland in Veldhoven

Vakjury

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijs. In totaal waren 72 bedrijven en 44 praktijkopleiders genomineerd. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Ook hebben ze vaak hechte contacten met school. De finalisten staan verder open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Programma

14.00 uur Inleiding door ECABO-directeur Wim Streumer

14.30 uur Wilco van Twist, Rabobank Nederland, over praktijkleren

15.00 uur Voorstellen van alle finalisten

15.30 uur Prijsuitreiking beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van 2008

16.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Aan de vakjuryprijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden voor zowel het beste leerbedrijf als de beste opleider. Het is de bedoeling dat zij dit besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl.





http://www.ecabo.nl/