Conferentie aanpassing klimaatverandering in ontwikkelingslanden

20/11/2008 14:09

Stichting Uitvoering Klimaatprogramma

Persuitnodiging:

Internationale conferentie

Klimaatverandering leidt nu al tot een toename van krachtige orkanen, hittegolven, overstromingen en droogtes. In de komende decennia zal dit naar verwachting verder toenemen. Het treft vooral de armste mensen in de armste landen. Ontwikkelingslanden hebben nauwelijks bijgedragen aan het klimaatprobleem, maar ondervinden er nu al grote gevolgen van. Het ontbreekt hen aan geld om goede maatregelen te treffen. De geĂŻndustrialiseerde landen zijn grotendeels verantwoordelijk voor klimaatverandering door jarenlange hoge uitstoot van broeikasgassen. Het betalen van deze klimaatrekening is een van de centrale thema's in de lopende klimaatonderhandelingen.

Dinsdag 25 november organiseren de HIER klimaatcampagne en de Worldconnectors een conferentie over aanpassing aan de gevolgen van klimaatveranderingen (adaptatie) in ontwikkelingslanden.

Naast Ruud Lubbers als voorzitter van de Worldconnectors, spreken onder andere vertegenwoordigers van de Wereldbank, de vluchtelingenorganisatie UNHCR en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Een belangrijk deel van de dag is ingeruimd voor leiders uit ontwikkelingslanden, die spreken over de gevolgen van het veranderde klimaat in hun land. Zo spreekt Adam Kimbisa, de burgemeester van Dar es Salaam over wat klimaatverandering betekent voor een leider in een grote stad aan de kust in Tanzania.

De conferentie vindt plaats in aanloop naar de internationale klimaatonderhandelingen in Poznan die op 1 december 2008 starten.

Datum: 25 november 2008

Tijd: 9.00 uur -17:00

Plaats: Museum voor Communicatie

Zeestraat 82

2518 AD Den Haag