Gemeente Waterland

20 november 2008

Informatieavond ontwikkeling nieuwe gemeentewerf

Op dinsdag 25 november 2008 organiseert het gemeentebestuur een informatieavond over de ontwikkeling van een nieuwe gemeentewerf. Omwonenden van de Nieuwpoortslaan in Monnickendam en andere bij dit gebied betrokken partijen zijn uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Het gemeentebestuur van Waterland ontwikkelt al geruime tijd plannen met betrekking tot de verplaatsing van het bedrijventerrein Galgeriet. Oorspronkelijk was het de bedoeling om daarvoor twee bedrijfserven te ontwikkelen, waarin naast de te verplaatsen bedrijven van het Galgeriet ook plaats zou zijn voor een nieuwe gemeentewerf en milieustraat. Het provinciaal bestuur heeft echter slechts goedkeuring gegeven voor de ontwikkeling van één bedrijfserf te weten aan de Hoogedijk te Katwoude. Gevolg van dit provinciaal besluit is dat het gemeentebestuur zich moet beraden over alternatieve locaties voor de milieustraat en de gemeentewerf. Voor wat betreft de milieustraat heeft de gemeenteraad er inmiddels mee ingestemd de mogelijkheden te onderzoeken om deze voorziening onder te brengen bij een andere gemeente. Ten aanzien van de gemeentewerf, die dan overblijft, heeft het college in opdracht van de gemeenteraad een breed onderzoek uitgevoerd voor een nieuwe locatie van ca. 1.000m². Bij dit onderzoek is gezocht naar locaties in en nabij Monnickendam en vervolgens zijn deze locaties beoordeeld aan de hand van twee criteria. Deze criteria zijn:

* de effecten op de omgeving, natuur en ecologie
* de ontwikkelingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld de situatie met betrekking tot ontsluiting, aanwezigheid van kabels en leidingen en eigendomsrechten

Op basis van de getoetste criteria komt het college van burgemeester en wethouders tot de conclusie dat de locatie aan de Nieuwpoortslaan de beste mogelijkheid is voor de vestiging van de gemeentewerf. Relevant voor deze locatiekeuze is ook dat al enige jaren de wens leeft extra parkeerruimte aan de rand van de binnenstad te creëren. Het beoogde gebied biedt de gelegenheid om beide functies te combineren.

De informatiebijeenkomst begint om 20:00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

---