Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen zes commissies, waaronder de COR en CRR, op het stadhuis. De commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen bezoekt voor haar externe oriëntatie de Servicedienst Rotterdam. Daar worden de leden geïnformeerd over de shared service centra.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 25 november 2008, 9.30 uur Aan de orde komt de voortgangsrapportage Verbetering Welzijnssector. Daarnaast bespreekt de commissie de afdoeningsvoorstellen van drie moties. Om te beginnen de motie-Buijt inzake uitbreiding voorzorg zwangere jonge vrouwen. Bij deze bespreking betrekken de commissieleden ook het aanvalsplan perinatale sterfte Rotterdam. Verder behandelt de commissie de motie-Duys over bijtanken van jonge, alleenstaande ouders en de motie-Duys over de gevoelsindex stadsburgerschap.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Commissie oriënteert zich op shared service centra Dinsdag 25 november 2008, 14.00 uur, Blaak 16 De commissie bezoekt de Servicedienst Rotterdam (SDR). De SDR voert staf- en ondersteuningstaken uit voor diensten en deelgemeenten van de gemeente Rotterdam. Een van deze taken betreft de ontwikkeling van een gemeentebrede ICT-organisatie. De commissieleden verdiepen zich in de organisatie, werkwijze, ontwikkeling en financiën van de SDR en in het bijzonder in de ICT-service. De nieuwe infrastructuur van de ICT wordt getoond en de commissie brengt een bezoek aan een van de datacentra.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 26 november 2008, 9.30 uur De commissie bespreekt het voorstel van het college over de vaststelling van het Binnenstadsplan. Dit plan vormt het ruimtelijk-economisch kader voor de toekomstige ontwikkeling van de binnenstad. Verder vindt een eerste debat met de wethouder plaats over het Stadionpark. Hiervoor zijn drie modellen ontwikkeld, waaruit het college in december 2008 een definitieve keuze dient te maken.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 26 november 2008, 14.00 uur De commissie vergadert over de afdoening van de motie Talbi/Van Muijen over psychosociale problemen bij de jeugd. Het college is gevraagd met voorstellen te komen voor een laagdrempelige toegang tot cursussen zoals Tip voor je dip en Vrienden voor Rotterdamse jongeren met psychosociale problemen. Het college grijpt de motie aan om deze aanpak te verbreden. Verder besteedt de commissie onder andere. aandacht aan het Jaarverslag actieprogramma Ieder Kind Wint en Meiden in the City en het Jaarverslag 2007 van de Wet Kinderopvang.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 27 november 2008, 9.50 uur (NB later aanvangstijdstip)
De vergadering start met de bespreking van het raadsvoorstel re-integratieverordening 2009. Daarna staat op de agenda de parkeergarage Markthal waarin 1287 parkeerplaatsen worden gerealiseerd en waarvoor een bedrag van 48,78 mln euro wordt gevraagd. Vervolgens bespreekt de commissie de evaluatie van de proef met gratis openbaar vervoer voor 65+-ers. De vergadering eindigt met de stand van zaken van het project Rotterdam Centraal.

Commissie Rekenkamer Rotterdam
Donderdag 27 november 2008, 15.00 uur, Stadskantoor kamer 423 De commissieleden spreken over de voortgang van de lopende onderzoeken en het onderzoeksplan 2009.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 27 november 2008, 16.00 uur, Stadhuis kamer 106 De commissie bespreekt de brief van de wethouder over de uitwerking van de COR-aanbevelingen 2007. Ernst&Young, de externe accountant, geeft een toelichting op de stand van zaken van de (voorbereidingen op) de controle. Verder vergadert de commissie over de vraagpunten bij de specifieke aandachtspunten in de controle (grondprijzen en vastgoedbedrijf) en wordt een keuze gemaakt voor een te onderzoeken deelneming.

Bron: Griffie, 21-11-2008