Verruimde VANGNETREGELING ARBEIDSONGESCHIKTHEID is ONZICHTBAAR

25/11/2008 09:40

Datishetverschil.nl

Verzekeringsvergelijker Datishetverschil.nl is als aanvulling op de informatievoorziening vanuit de overheid en koepelorganisaties een speciale informatiesite gestart met uitleg over de vangnetregeling voor zelfstandig ondernemers: http://www.datishetverschil.nl/vangnet.html

De vergelijker biedt daarnaast als enige de vangnetverzekering zonder provisie aan. Dat scheelt 5% in kosten voor verzekerden.

Egbert van de Coevering van Datishetverschil: 'Rondvraag wijst uit dat bijna niemand op de hoogte is van de huidige verruimde vangnetregeling. De initiatiefnemers, enkele ministeries, het Verbond van Verzekeraars, CNV en FNV-zelfstandigen en PZO, blijven steken in goede bedoelingen. De regeling behoeft meer zichtbaarheid en uitleg om effect te hebben. De desbetreffende campagne is echter tot op heden onzichtbaar. Dat is een gemiste kans want 60% van de zelfstandigen verzekert zich uiteindelijk niet tegen arbeidsongeschiktheid. Dit brengt grote risico's met zich mee. Langdurige arbeidsongeschiktheid brengt de continuïteit van een onderneming en inkomsten in gevaar'.

Zelfstandig ondernemers die ooit zijn geweigerd voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen zich tot 1 februari 2009 aanmelden voor de zogenaamde 'verruimde vangnetregeling' en zich alsnog verzekeren. Om in aanmerking te komen voor het vangnet, moet bij een verzekeraar een offerte zijn opgevraagd voor een gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering. Na weigering kan de zelfstandige zich bij diezelfde verzekeraar melden voor de vangnetregeling. Normaal kunnen alleen startende ondernemers dat, tot drie maanden na het beëindigen van hun loondienst. Eind oktober werd een campagne aangekondigd die onverzekerde zelfstandigen moest wijzen op de tijdelijk opengestelde vangnetregeling.

Over Datishetverschil.nl

Datishetverschil.nl is een initiatief van Geencentteveel.nl en Comoditas. Geencentteveel.nl vergelijkt sinds 1999 verzekeringen voor particulieren. Comoditas is een verzekeringstussenpersoon die zich richt op het afsluiten en verwerken van verzekeringen via internet. Met de website Datishetverschil.nl richten de ondernemingen zich op zelfstandig ondernemers, ZZP-ers en het MKB. Verzekeraars die worden vergeleken zijn op dit moment: Avéro, Allianz, Aegon, De Amersfoortse, Fortis ASR, Generali, Nationale Nederlanden, Klaverblad en Reaal.





http://www.datishetverschil.nl/vangnet.html