Gemeente Emmen

Emancipatie initiatieven voor Lies van Urk prijs

25 november 2008

Begin 1995 is voor het eerst de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar is de prijs gewonnen door vrouwencontactgroep Humanitas. De vrouwencontactgroep levert een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van moeders met kinderen en vrouwen in het algemeen. De vrouwen die de bijeenkomsten volgen krijgen meer zelfvertrouwen. Hierdoor leren ze hun eigen vermogens beter kennen, zodat ze hun eigen leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf graag willen. Zo lukt het ze bijvoorbeeld beter een betaalde baan te vinden.

De voorwaarden
De stimuleringsprijs richt zich niet alleen op vrouwen, maar ook op deelname van ouderen, gehandicapten en allochtonen aan de maatschappij. De prijs kan worden gebruikt om activiteiten mee uit te voeren of te ontwikkelen.

De criteria zijn

- De prijs kan worden gewonnen door personen of organisaties die activiteiten op het gebied van emancipatie opzetten/uitvoeren.
- De activiteiten moeten praktisch uitvoerbaar zijn.
- De activiteiten moeten merkbaar resultaat hebben.
- De activiteiten moeten niet eenmalig zijn.

De jury
In de jury zitten eerdere winnaars van de Lies van Urk prijs. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De prijs
De winnaars ontvangen een geldbedrag van 1.250,- euro en een wisseltroffee.
Tevens besteedt de gemeente Emmen op de website en gemeentepagina aandacht aan het intiatief en de initiatiefnemer(s).

Aanmelden
Bent u of kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking kan komen? Laat het dan voor 12 december 2008 weten via het formulier of bel met de gemeente Emmen (0591 68 55 55) en vraag naar Mirjam Hilbrands.