Opening kenniscentrum voor de zorgsector

25/11/2008 10:27

Interwand Eibergen B.V.

Opening kenniscentrum voor de zorgsector

Met de introductie van het nieuwe Intercare wandsysteem wordt een innovatieve oplossing geboden voor de wanden in ziekenhuizen en klinieken, voor laboratoria en cleanrooms en voor moderne verpleeg- en zorginstellingen. Hier is vormgegeven aan een flexibel wandsysteem, waarbij esthetiek en techniek in een magnifiek concept zijn verenigd. Met de opening van een uniek kenniscentrum toont Interwand zijn autoriteit, ook in de zorgsector.

Een eerste blik op het nieuwe wandsysteem van Interwand Healthcare maakt het direct duidelijk. Wat een prachtig systeem. Je ervaart meteen de fraaie esthetische uitstraling met een juiste balans tussen systeembouw en installatietechniek. Een hedendaags systeem dat past bij moderne (zorg)instellingen die flexibel willen blijven. De verschillende wandelementen zijn eenvoudig te verplaatsen en door de toepassing

van hoogwaardige materialen ook in een nieuwe opstelling te hergebruiken. De uitwisselbare systeemcomponenten en geïntegreerde wandgoten zijn volledig plug-and-play. Dat werkt snel, makkelijk en schoon.

Kenniscentrum met partners

Tijdens de feestelijke opening van het Healthcare kenniscentrum waren alle partners vertegenwoordigd. Samen met deze bedrijven is dit unieke centrum tot stand gekomen. Daardoor kunnen bezoekers aan de showroom alle hedendaagse oplossingen zelf ervaren.

De beddenkamer, laboratorium opstelling en natte cel ruimte zijn volledig ingericht door: ABB, ArjoHuntleigh, Armstrong, BIselect, Van Doorn Verlichting, Geberit, Goelst, Interwand, Limburgia, Lamit, Luxaflex, Nora, Metaflex en Vescom. Het resultaat is toonaangevend en geeft een uitstekend beeld van de kennis en toepassingen die deze merken kunnen bieden voor de zorgsector. Een bezoek aan dit nieuwe centrum is dan ook een absolute pré.

Wilt u het kenniscentrum bezoeken? Meld u zich gerust aan via +31 (0)545-438400.

Flexibel wandsysteem

Intercare biedt onbegrensde mogelijkheden voor het indelen van ruimten. Het wandsysteem is speciaal voor de zorgsector ontwikkeld. Alle mogelijke toepassingen zijn langdurig getest. Materialen en techniek zijn van topniveau en geïntegreerd met de laatste innovaties in en om de wanden. Installatietechniek is verwerkt in plug-and-play wandgoten die eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Zo maakt Intercare het mogelijk om afdelingen gefaseerd op te bouwen en af te leveren. Door het modulaire systeem kent de feitelijke afbouw immers een korte doorlooptijd. Dat scheelt tijd, beperkt de overlast en het werkt kostenbesparend. Flexibele wandsystemen van Interwand zijn uitstekend te verplaatsen en te hergebruiken. Ook een ruimte dat met het nieuwe Intercare systeem is ingericht kan eenvoudig worden gewijzigd. De tot op heden veel toegepaste metal-stud wanden moeten bij een verbouwing of herindeling van een ruimte volledig worden gesloopt en weggegooid. Dat zorgt voor veel overlast en vervuiling. De wanden van Intercare zijn voor 80% herbruikbaar en zijn schoon te verplaatsen.. Dat levert een enorme besparing op.

Esthetische oplossing

Interwand Healthcare heeft het Intercare wandsysteem gecreëerd voor moderne organisaties die efficiënter willen werken.Speciaal voor de zorgsector heeft de afdeling Research & Development onderzoek gedaan naar innovatieve oplossingen. De specialisten hebben daarbij nieuwe manieren voor de gebruiksmogelijkheden van wandsystemen gevonden. De laatste technische innovaties zijn gecombineerd met de juiste esthetische oplossingen voor deze specifieke sector. De vlakke inbouw van de componenten geeft het Intercare wandsysteem een bijzonder strakke uitstraling. Dat is de kunst van het ontwerpen van flexibele wandsystemen: alle componenten moeten exact op elkaar zijn afgestemd. Alleen dan ervaar je de karakteristieke kwaliteit van een Interwand. Elementen sluiten naadloos op elkaar aan en geven het geheel een sublieme uitstraling. Elk detail klopt en past bij het typerende concept van de Intercare: een puur en duidelijk design.

Efficiënte toepassingen

Ook voor Intensive Care ruimtes en Operatiekamers bieden de Intercare wandsystemen de juiste oplossing. De ervaring van Interwand vindt u terug in het Intercare wandsysteem. Ook

de diverse projecten tonen de uitstekende toepassing in de praktijk aan. Over elk onderdeel is in Eibergen uitvoerig nagedacht. Je merkt meteen dat de specialisten hun passie op de juiste manier hebben ingezet. In de zorgsector moeten wanden immers aan de hoogste eisen voldoen. Bijzondere accenten en details kan Interwand in de eigen fabriek desgewenst op maat toevoegen. Met een speciale behandeling worden de wanden luchtdicht en brandwerend

opgeleverd. Voor de chemische resistentie is een andere belangrijke innovatie in het wandengamma opgenomen. De wanden worden van een speciale coating voorzien. Daarmee krijgen de wanden antibacteriologische eigenschappen, waardoor bacteriën minder

kans krijgen.

Tijdens de ontwikkeling van dit wandsysteem is rekening gehouden met een uitstekende reiniging en een stofarme efficiënte montage. De vlakke inbouw van het Intercare systeem speelt hierbij een belangrijke rol. Aan de andere kant biedt deze methodiek mogelijkheden voor een optimale ruimteindeling. Het bruto-oppervlak kan namelijk maximaal worden benut.

Het is vanzelfsprekend dat een wandsysteem van Interwand voorzien is van de hoogste kwaliteit aan materialen en systemen. Neem daarbij ook de mogelijkheid tot het volledig inbouwen van de installatietechniek en u zult begrijpen dat Intercare een doorbraak voor de zorgsector betekent. Niet voor niets is er zowel in binnen- als buitenland veel belangstelling voor dit bijzonder innovatieve wandsysteem.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl