Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - bedrijfsinbraak                                  |

In de nacht van zondag op maandag 24 november is er ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Ruurlo. Men mist in ieder geval enkele sleutelbossen.


De inbraak werd gepleegd na het forceren van een raam. Het hele pand werd doorzocht en er zijn diverse sleutelbossen ontvreemd. Het bedrijf heeft de sloten die met de gestolen sleutels konden worden geopend, laten vervangen. De politie heft de zaak in onderzoek.

|     |Ruurlo - doorrijden na aanrijding                         |

Een 27-jarige inwoner uit Barchem heeft bij de politie aangifte gedaan dat zijn auto op vrijdag 21 november is aangereden op de Stationsstraat in Ruurlo. De veroorzaker heeft geen briefje achtergelaten en de politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


De gedupeerde had zijn auto tussen 15.45 en 17.00 uur geparkeerd staan aan de Stationsstraat. Bij terugkomst zag hij dat de auto beschadigd was en groene lak was van de veroorzaker. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

|     |Aalten - auto in beslag genomen                           |

De politie in Aalten heeft maandag 24 november de auto van een 39-jarige man uit Voorschoten in beslag genomen. Hij reed zonder geldig rijbewijs en was hiervoor al eens bekeurd.


Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 10.50 uur op de Groot Deunkweg in Aalten rijden. Bij controle bleek dat hij al eerder was bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen en voor de overtreding krijgt hij een boete.

|     |Zelhem/ Vorden - aanrijdingen door gladheid               |

Een 39-jarige inwoner uit Zelhem is maandag 24 november door de gladheid met zijn auto tegen een verkeersbord gebotst. Kort daarna vond in Zelhem nog een aanrijding ten gevolge van de gladheid plaats en ook nog in Vorden.


De man reed omstreeks 16.30 uur over de Halseweg komend uit de richting Halle. Ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Rijpstrastraat raakte de auto door de gladheid in een slip en botste tegen een verkeersbord. Korte tijd later vond er nog een aanrijding plaats tussen een 64-jarige automobilist uit Halle en een 41-jarige automobiliste uit Zelhem. De laatste werd aangereden door de man uit Halle, ten gevolge van de gladheid.
De politie heeft in afwachting van de gewaarschuwde strooidienst verkeersdeelnemers gewaarschuwd voor het gladde wegdek. Sommige fietsers negeerden de aanwijzingen en moesten dit met een valpartij bekopen. Gelukkig ontstond er geen letsel.


Op de Wildenborchseweg in Vorden botste omstreeks 16.50 uur een 46-jarige automobilist uit Didam door de gladheid tegen een boom. De auto werd afgesleept.


Dinsdagochtend 25 november vonden er nog enkele ongevallen plaats door de gladheid. Zo kwamen om 05.40 uur in Ulft op de Kempermanstraat twee auto's met elkaar in botsing. Op de A 18 onder Doetinchem werd rond 06.25 uur gemeld dat drie auto's bij twee verschillende ongevallen betrokken waren. In één geval kwam een auto tegen de vangrail tot stilstand. Bij de andere aanrijding waren twee auto's betrokken. In alle gevallen moest de sleepdienst voor het wegslepen van voertuigen zorgen.

|     |Neede - jongeman spuit met pepperspray                    |

De politie heeft maandagavond 24 november een 20-jarige jongeman uit Neede aangehouden. Hij had een leeftijdgenoot met pepperspray in het gezicht geraakt.


De politie kreeg omstreeks 19.35 uur een melding van het incident. Het slachtofferen bevond zich bij een winkel aan de Buizerdstraat en kregen pepperspray in zijn gezicht. Een plaatsgenoot was hiermee aan het sprayen. Na het incident is hij direct onder de douche gegaan. De politie hield de verdachte korte tijd later aan. Het incident gebeurde zonder opzet, maar van zijn strafbare gedrag, het bezit van pepperspray, was de jongeman op de hoogte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --