AutoRai

Nieuwe Toyota Auris voor het Koning Willem I College in Den Bosch

(11/25/2008)
Het Koning Willem I College in Den Bosch, één van de Nederlandse opleidingsinstituten voor de autobranche, heeft een nieuwe Toyota Auris in de trainingslokalen staan. De auto vormt een aanvulling op de lesmaterialen die Toyota jaarlijks verstrekt. Toyota Motor Europe stelde de Auris ter beschikking en het Louwman College overhandigde hem

De Auris is een aanvulling op de vaste ondersteuning die Toyota distributeur Louwman & Parqui B.V. geeft aan het Koning Willem I College in Den Bosch. De distributeur selecteerde het instituut als een van de T-TEP-scholen. T-TEP staat voor Toyota Technical Education Program, het programma dat de fabrikant enkele jaren geleden wereldwijd heeft geïntroduceerd. Opleidingsinstituten met T-TEP-certificaat krijgen van Toyota jaarlijks nieuwe leermiddelen plus actuele informatie over de Toyota techniek. Ook kunnen docenten zich laten bijscholen en ontvangen de opleidingsinstituten uitnodigingen voor presentaties en bijeenkomsten die Toyota organiseert. Het doel is de lesstof en de praktijk zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen en te bouwen aan de kwaliteit van de opleidingen.

Snel
De autotechniek ontwikkelt zich snel en onophoudelijk. Daardoor moeten scholen de gebruikte lesmaterialen vaak aanvullen of vervangen om een hoge leskwaliteit te bieden en de studie aantrekkelijk te houden. T-TEP zorgt voor een gedegen koppeling tussen de inhoud van de opleiding en de praktijk waarmee de studenten na hun diploma-uitreiking te maken krijgen. De nieuwe Toyota Auris dient als aanvulling op de leermiddelen.

In Nederland zijn dertien opleidingsinstituten met T-TEP-certificaat. De toekenning van het certificaat hangt af van onder meer het lesniveau, de grootte van de opleiding, de samenwerking met autobedrijven en de bijdrage aan het imago van het autovak.

Louwman College is het opleidingscentrum van Toyota en Lexus distributeur Louwman & Parqui B.V. Medewerkers van de Toyota en Lexus organisatie worden hier getraind.