AutoRai

Eén miljoen Fiats Grande Punto geproduceerd

(11/25/2008)
Op maandag 24 november is in de Fiat-fabriek in het Zuid Italiaanse Melfi de éénmiljoenste Fiat Grande Punto van de band gerold.

De Fiat Grande Punto werd in 2005 gelanceerd en was opvolger van 2 bestsellers: van de eerste Fiat Punto (1993-1999) werden maar liefst 3,5 miljoen exemplaren geproduceerd, terwijl de tweede serie Puntoâs (vanaf 1999 en momenteel verkocht onder de naam Punto Classic) het aantal van 3 miljoen exemplaren al ruimschoots heeft overschreden. Vandaag rolde de éénmiljoenste Fiat Grande Punto van de band.

De Fiat Grande Punto heeft speciale aandacht voor het jonge publiek. De sportieve uitvoeringen (Sport en Racing) vertegenwoordigen maar liefst 25% van de verkopen, terwijl 14% van deze kopersgroep ervoor kiest de auto te personaliseren d.m.v. interessante stripingsets in verschillende kleuren en designs.

30% van alle klanten kiest bovendien voor het Blue&Me systeem op de Grande Punto. Blue&Me⢠is een intelligent systeem dat de manier van communiceren en naar muziek luisteren in de auto vergemakkelijkt. Met Blue&Me⢠kan naar digitale muziekbestanden geluisterd worden en veilig handsfree gebeld (via Bluetooth). Een ontvangen sms-bericht is ook geen probleem; dat wordt hardop voorgelezen. De meest gekozen uitvoering op de Grande Punto â door maar liefst 40% van de klanten - is de Dynamic-uitvoering.

Onlangs werd bovendien de Fiat Grande Punto Natural Power geïntroduceerd. De Fiat Grande Punto Natural Power is uitgerust met een 1.4 8v Fire motor (EURO5) en rijdt op zowel aardgas (CNG) als benzine. Het gebruik van aardgas verlaagt de uitstoot van CO2 met zoân 23% en de emissie van fijnstof is nihil.

Naast de Fiat Panda Panda en de Dobló Natural Power, is de Grande Punto Natural Power in Nederland de nieuwste aardgastroef. Dankzij de minimale uitstoot van 115 g/km krijgt deze vierpersoonsauto van de Nederlandse overheid het groenste A-milieulabel.