Politie Groningen

Dinsdag 25 november 2008

Provincie Groningen, 25-11-2008

Groningen: bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Duinkerkenstraat in Groningen werd maandagnacht ingebroken. Uit de onderneming zijn twee kluizen met waardepapieren en daarnaast een laptop gestolen. Een van de kluizen werd in de buurt teruggevonden. De daders kwamen het pand binnen door een hek te forceren en een ruit in te slaan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Hardewikerstraat in Groningen werd een 34-jarige bromfietser uit Groningen gecontroleerd. De man blies ruim 1,2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Zijn 37-jarige passagier uit Groningen bleek nog te worden gezocht in verband met een eerder geweldsmisdrijf. Hij werd in het politiebureau, waar hij op de vrijlating van zijn vriend zat te wachten, aangehouden. Op de Noorderhaven werd een 25-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Op de ademanalyse kwam een promillage van ruim 1,4 te staan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg eveneens een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Groningen: twee keer winkeldiefstal

In een schoenenzaak aan de Vismarkt in Groningen werd door twee jongens, van 13 en 14 jaar oud, een poging tot winkeldiefstal gepleegd. De beveiliging betrapte de knapen en schakelde de politie in. De agenten hielden beide jongens aan, waarna een van hen er vandoor probeerde te gaan. Hij kon gelijk in de kraag worden gevat. Op het politiebureau bleek dat de 13-jarige jongen een valse naam op had gegeven. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook bij een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat werd door een 15-jarige jongen een winkeldiefstal gepleegd. De verdachte bleek een zakje met broodjes meegenomen te hebben zonder deze af te rekenen. Na het verhoor kon de jongen naar huis.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft maandagavond op de Pleiadenlaan in Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Aantal geregistreerde voertuigen: 823, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft maandagmorgen op de kruising Zonnelaan met de Eikenlaan een roodlichtcontrole gehouden. Aantal geregistreerde fietsers: 261, aantal overtredingen: 7.

Delfzijl: aanrijding met drank op

Een 43-jarige inwoner van Delfzijl werd maandagnacht op de Stationsweg in Delfzijl aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen onder meer een lantaarnpaal was gebotst. Twee politieagentes zagen rond 1 uur de auto van de man dwars over de weg staan, terwijl de bestuurder al bellend richting het station liep. De automobilist wilde zich niet legitimeren en probeerde weg te rennen. Er ontstond een worsteling met de agentes waarbij de man het onderspit delfde. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het rijbewijs van de Delfzijlster al eerder door justitie was ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Musselkanaal: zonder geldig rijbewijs

Een 19-jarige inwoner van Musselkanaal belandde maandagmiddag op het politiebureau nadat hij bij een verkeerscontrole op de Asterstraat was weggereden. Bij de controle bleek dat het rijbewijs van de Musselkanaalster door justitie was ingevorderd omdat hij een verkeersboete niet had betaald. De man wilde desondanks zelf met de auto naar het politiebureau rijden. Ondanks diverse waarschuwdingen dit niet te doen, stapte hij toch weer achter het stuur. Hij werd even later bij zijn woning aangehouden. Tegen de 19-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: op rooftocht

Een 19-jarige inwoonster van Veendam werd maandagmiddag in een supermarkt aan de F.J. de Zeestraat in haar woonplaats betrapt op winkeldiefstal. Een personeelslid zag dat de vrouw een zak vlees niet afrekende. Op het politiebureau kwamen allerlei goederen uit haar tas tevoorschijn. De Veendamse bekende dat ze deze bij diverse zaken in de Parkstad had gestolen. De vrouw is na verhoor s avonds weer op vrije voeten gesteld.