Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 25-11-2008

Politie zoekt getuigen

De MEERN In de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november ontstond bij een uitgaansgelegenheid op de Meerndijk onenigheid. Hierbij liep een 19-jarige man uit De Meern een zware hersenschudding op en een gebroken kaak.

Omstreeks 01.00 uur ontstond tussen een jongen en een meisje een woordenwisseling in de horecagelegenheid. Twee vrienden van de man, kwamen hierop af, maar ook vrienden van het meisje. Hierdoor ontstond even later tussen de groep onenigheid. Een 19-jarige man uit De Meern kreeg van een onbekende jongen (behorende bij het groepje van het meisje) een vuistslag in zijn gezicht, waardoor hij bewusteloos op de grond viel. Ook de andere twee jongens kregen klappen van deze groep.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Het signalement van de man die geslagen zou hebben, luidt als volgt: blanke man, tussen de 19-23 jaar, 1.85 m lang, bruin kort haar met een kuifje, breed postuur, gestreepte/geblokte blouse en een grote tribal-achtige tattoo op zijn arm. Mocht u iets gezien of gehoord hebben, neemt u dan contact op met de politie van district Utrecht west, tel. 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bestuurder onder invloed

DE MEERN Op de Laan 1954 heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Door getuigen werd rond 21.30 uur naar de politie gebeld omdat zij het vermoeden hadden dat een bestuurder onder invloed door De Meern reed. Op de Laan 1954 kreeg de bestuurder een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de 26-jarige man uit De Meern te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 1050 ug/l uit. Zijn rijbewijs was hij direct kwijt. Met een proces-verbaal werd de man naar huis gestuurd. In de auto zat een tweede persoon (gegevens onbekend) die bij de politie gesignaleerd stond. Deze man werd eveneens aangehouden en ingesloten op het bureau.

Jongen beschoten met luchtdrukpistool

UTRECHT Op het Lodewijk Napoleonplantsoen raakte maandagavond een jongen gewond omdat hij werd beschoten met een luchtdrukpistool.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht liep rond 20.30 uur op het Lodewijk Napoleonplantsoen. Plotseling voelde hij iets hards tegen zijn hoofd en been. Het bleek dat de jongen beschoten was door een andere jongen met een luchtdrukpistool. Een van de kogeltjes had het hoofd van het slachtoffer geraakt en bleef steken in zijn wenkbrauw. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar het kogeltje werd verwijderd. De politie ging op onderzoek uit naar de schutter. Via getuigen kwamen zij terecht bij een woning aan de Notenbomenlaan. De verdachte, jongen 16 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de woning werd wel een doos van een luchtdrukwapen aangetroffen, maar het wapen zelf niet.

Auto-inbreker gepakt

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij met twee medeverdachten ingebroken had in autos in de parkeergarage aan het Jaarbeursplein.

Tijdens de surveillance in de omgeving van de parkeergarage aan het Jaarbeursplein zagen agenten drie jongens zich verdacht ophouden in de parkeergarage. Na enige tijd kwamen de jongen naar de uigang lopen. Bij het zien van de politie ging het drietal op de loop. Eén verdachte, 14 jaar uit Utrecht, kon door de agenten worden aangehouden. In de garage troffen agenten twee autos aan die waren opengebroken. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

DE MEERN Bij een bedrijfspand aan de Strijkviertel heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Rond 10.40 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Strijkviertel. Bij het pand ontdekten de agenten een opengebroken deur. Op de eerste etage troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 117 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. In twee andere ruimten werd een kwekerij aangetroffen, waarvan de toppen van de planten reeds waren geknipt. Tijdens het onderzoek kwam een man aanrijden die aangaf eigenaar van het pand te zijn. De man, 41 jaar uit De Meern, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.