Politie Brabant-Noord

Aanrijdingen door gladheid

Regio Brabant-Noord, 25-11-2008

Cromvoirt - Een 35-jarige automobilist uit Vught is dinsdagmorgen rond 04.00 uur door de gladheid met zijn auto uit de bocht gevlogen op de Deutersestraat. Hierdoor kwam de auto in een weiland terecht. Het voertuig kwam op zijn kant terecht. De bestuurder raakte niet gewond.

Haaren - Een 22-jarige man uit Beek en Donk is dinsdagmorgen rond 06.00 uur zwaargewond geraakt op de Belversestraat. De bestuurder reed in een bestelbus in de richting van Haaren toen de bus frontaal tegen een boom reed. Oorzaak is waarschijnlijk gladheid geweest. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig gehaald worden. De traumaheli is ter plaatse geweest. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht met nog onbekende verwondingen. Verkeersspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan naar de toedracht. De weg is enige tijd afgezet geweest.

Boekel - Op Het Goor is dinsdagmorgen rond 07.00 uur een auto in de sloot terecht gekomen door de gladheid. Een 29-jarige vrouw uit Boekel reed in haar auto toen ze na een bocht ging 'glijden' . Ze miste een boom, maar de auto kwam op z'n kop in een sloot terecht. De vrouw kon zelf uit de auto komen en raakte niet gewond.

's-Hertogenbosch - Een strooiwagen is dinsdagmorgen rond 07.15 uur op de Hambakenweg tegen een auto gebotst. De strooiwagen werd bestuurd door een 56-jarige Bosschenaar. Hij reed vanaf de Treurenburg linksaf de Hambakenweg op. Hij nam de bocht ruim om zoveel mogelijk te kunnen strooien. Hierdoor botste de strooiwagen op een tegemoetkomende auto. Niemand raakte gewond. De auto raakte beschadigd.

Oploo - Een 29-jarige vrouw uit Groeningen is dinsdagmorgen rond 07.30 uur op de Tweede Stichting tegen de railing van de brug gereden. Ze remde voor een bochtje, raakte in de slip door de gladde weg en reed tegen de brug. Zowel de auto als de railing raakten de beschadigd. De vrouw raakte niet gewond. Een behulpzame boer heeft de auto weggesleept met een loader.